Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Když se partner z ničeho nic vypaří: Čtenářky se svěřily se svými příběhy, ze kterých mrazí

ghosting
18. října 2022 | 06:00

Je to jako rána mezi oči. Partner zmizí, aniž by řekl proč. Jednoho dne zkrátka zůstanete stát v prázdném bytě se srdcem rozbitým na milion kousků.

Milada (46), Brno: Zmizel jako duch

Nějak nechápu, co tím vším Petr sleduje. Neviděli jsme se už šest let a nyní mi začal psát omluvné e-maily a chce se sejít a vše si vyříkat. Na jednu stranu si nemám co vyříkávat, pro mě je ten vztah ukončený, na druhou stranu jsem zvědavá, co všechno z Petra ještě vypadne. Zatím to byly samé perly.

Nechápala jsem

S Petrem jsem žila tři roky a byla jsem do něj moc zamilovaná. Potkala jsem ho rok po rozvodu a musím říct, že mi vztah s ním tehdy neskutečně pomohl. Pohladil mé utrápené sebevědomí a vrátil mě mezi normální lidi. Až do té chvíle, než mi na stole nechal vzkaz: „Milado, musím z tvého života odejít. Nehodím se tam. Jsi vzdělaná, atraktivní a zajištěná. Cítím se vedle tebe jako chudý příbuzný. Prosím, zapomeň na mě a nekontaktuj mě.“

Zapíral se přede mnou

Dodnes nechápu, že jsem to celé ustála. Všichni kolem mě si mysleli, že se budu hroutit jako po rozvodu, ale já byla tak vytočená a naštvaná, že mě sebelítostivé a ukňourané emoce naprosto minuly. Vztek mi dal obrovský objem energie, kterou jsem se rozhodla neplýtvat, a vrhla jsem se úplně sama na rekonstrukci maringotky. Přírodní „domek na kolečkách“ umístěný v rozkvetlé zahradě byl můj velký sen. V mém malém ráji mi každé prkénko a kámen připomínají, co vše jsem sama schopná zvládnout. Stálého partnera nemám, popravdě mi ani nechybí.

Podivné hry na city

Když se mi nedávno Petr ozval, byla jsem hodně překvapená a nereagovala jsem. Psal, že se moc omlouvá, že ví, že mi hrozně ublížil, ale prý by mě tehdy víc ranilo, kdyby se mnou zůstal. Pochopitelně že mě lákalo vyptat se na podrobnosti, ale odolala jsem a e-mail ignorovala. Jenže Petr se ozval podruhé. Byl to srdceryvný příběh: hlavní roli v něm hrála vážná nemoc a léčba. To ale vůbec nekorespondovalo s tím, co mi napsal během své sublimace. Neodolala jsem a s notnou dávkou nadhledu a humoru jsem mu to připomněla. Nakonec jsem dodala, že si rozchod se mnou možná spletl s rozchodem s jinou ženou. Myslím, že jsem udeřila hřebíček na hlavičku.

Kde je pravda?

Petr odepsal, opět se srdceryvně omlouval, ohledně vysvětlení ale různě mlžil. Odepsala jsem mu, že je vše zapomenuto a ať už se netrápí. Jenže on napsal potřetí. Prý moc stojí o schůzku a vysvětlení. „Milado, všechno bylo hrozně složité, ale nic nemůže omluvit to, jak nehezky jsem se tehdy zachoval. Prosím, dovol mi vysvětlit ti vše osobně,“ žádal mě v e-mailu, ale já stále váhám. Nechtěla bych nikomu ukřivdit, ale ani ublížit sobě. V tom příběhu je tolik nesrovnalostí… Zároveň si ale říkám, co když byl Petr skutečně nemocný a chtěl mě jen chránit?

Tip na video: I Agáta Hanychová zažila nepříjemné vypaření se bývalého partnera. Mirek Dopita se jí však nakonec ozval, a jeho útěk mu dokonce odpustila. Více se dozvíte v jednom z dílů pořadu Nejsi v tom sama:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videohub

 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: bla