Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Tohle je ta pravá hrdinka! Policistka ve službě nakojila podvyživené dítě a zachránila mu život

14. září 2018 | 06:00

Policejní důstojnice Celeste Ayala nakojila v čekárně nemocnice cizí dítě. Svého rozhodnutí ale nelituje a lidé ji nazývají hrdinkou!

Policistka Celeste Ayala z Bueons Aires v Argentině se stala hrdinkou a internet ji přímo miluje. Krásná Celeste byla součástí týmu při jedné z policejních akcí, při které se pět dětí odvezlo z jejich domova, a to kvůli špatným sociálním podmínkám. Mezi těmito dětmi bylo i řvoucí batole, které očividně trpělo hlady.

Jakmile Celeste uslyšela pláč malého miminka, neváhala ani minutu a se svolením personálu v nemocnici malého drobečka nakojila. Sama má doma malé dítě, proto tedy reagovala velmi pohotově a pláč nebohého dítěte utišila.

Při kojení ji vyfotil kolega, který fotografii sdílel na svém facebookovém profilu, a vytvořil tak z Celeste novou super hrdinku. Ženy i muži Celeste obdivovali a stále obdivují. Celeste se totiž v moment, kdy malé dítě kojila, začala chovat jako jeho matka. Neřešila, jestli je miminko čisté nebo zdravé. Nejdůležitější pro ni bylo mu pomoci a co nejrychleji ho uklidnit.

Celeste se zachovala spontánně a svého rozhodnutí nelituje. Nevinnému tvorečkovi bezpochyby pomohla a udělala by to zas. "Takových lidí, kteří pomohou člověku v tísni, by mělo být více," okomentoval kolega Marcos Heredia. A má rozhodně pravdu. Policejní hrdinka by měla být pro ostatní velkou inspirací!

Prohlédněte si fotky Celeste a také fotky dalších žen, které ukazují, že kojení bylo, je a bude běžnou součástí života.

Autor: Adéla Ondroušková