Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Snímky, které dojmou k slzám: Chlapec s poškozeným mozkem neměl vůbec přežít porod

10. října 2018 | 05:40

Z narození Aidena měla radost celá rodina. Každý den strávený s ním byl pro ně zázrakem a obrovským darem. Nežil sice dlouho, ale za společné chvíle jsou rodiče velmi vděční!

Ricky a Kayla se připravovali na své vysněné miminko a od začátku těhotenství si představovali, jak bude jejich malé dítě vypadat. Kayla ale během povinných těhotenských vyšetření zjistila, že malý syn není v pořádku. Podle lékařů trpěl vzácnou neurologickou vadou zvanou mikrocefalie.

Scénáře porodu byly různé a nejhorší z nich připravoval rodiče i na synovu smrt. Lékaři nedávali malému Aidenovi moc šancí na život a snažili se s touto zprávou seznámit i zdrcené rodiče. Ricky i Kayla doufali, že Aiden bude žít, a špatné prognóze jen těžko věřili.

V den porodu se všichni obávali nejhoršího. Aiden ale začal křičet a jeho životní funkce byly naprosto v pořádku. Přežití malého chlapce bylo pro celou rodinu obrovským zázrakem! „Měl být mrtvý, ale nenechal se porazit a svůj život s námi si vybojoval,“ dodal Aidenův otec Ricky. 

Chlapec sice nezemřel při porodu, ale nikdo nebyl schopný určit délku jeho života. Každý den byl pro něj dar, a proto si ho celá rodina snažila maximálně užít. Byl tak maličký a milovaný! Měl drobné ručičky, velké šedivé oči a svraštělou kůži na hlavičce.

Fotografie, na kterých je Aiden s rodiči i prarodiči, jsou první a zároveň poslední památkou do rodinného alba. Malý chlapec totiž den po fotografování zemřel.  Na fotkách jsou zachyceny pohledy rodičů, kteří se na svého syna dívají s rozzářenou tváří. Aiden pro ně byl a vždy bude prvním synem, kterého nepřestanou milovat.

Autor: Adéla Ondroušková