Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Prodal všechno, co měl, aby si koupil kolo: Ujel 9500 kilometrů kvůli dívce, kterou znal pár dnů

31. května 2018 | 06:00

Důkazem, že láska hory přenáší, je příběh muže z Indie a ženy ze Švédska. Pradyumna Kumar Mahanandia prodal veškerý svůj majetek, aby si pořídil kolo a odjel za svou životní láskou devět tisíc pět set kilometrů daleko. Jestli měla mít nějaká pohádka šťastný konec, tak to byla právě tahle. 

Krátce po narození předpověděl Pradyumnovi místní astrolog jeho osud. Tvrdil, že jeho budoucí manželkou bude hudebnice z daleké země, která vlastní les. Mladý Ind jeho předpovědi věřil a v roce 1975 se stala skutečností.

V té době se Pradyumna živil jako umělec a jednoho dne se u něj zastavila modrooká blondýna Charlotte von Schedvin, která po něm chtěla namalovat portrét. "Když se objevila před mým stojanem, cítil jsem se, jako by se země zachvěla. Slova nejsou dostatečně přesná na vyjádření takového pocitu. Její oči byly tak modré a velké," vzpomíná Ind. Charlotte mu o sobě vyprávěla, a on se tak dozvěděl, že hraje na flétnu a vlastní les. 

Pradyumna byl z celého setkání natolik nervózní, že se s ním musela Charlotte sejít ještě dvakrát, aby se portrét povedl. Když se viděli podruhé, oznámil teprve devatenáctileté Charlotte, že bude jeho ženou. Dívka z tohoto upřímného vyznání nebyla nijak vystrašená a rozhodla se dát mladému Indovi šanci. Pár spolu strávil tři týdny, ale Charlotte se musela vrátit zpátky do Švédska.

Jejich milostný příběh mohl v tomto okamžiku skončit, ale Pradyumna se rozhodl, že se své lásky jen tak nevzdá. Po roce a půl prodal veškerý svůj majetek, aby si mohl koupit jízdní kolo. S pomocí několika lidí, se kterými se na cestě potkal, se mu podařilo ujet neskutečných devět tisíc pět set kilometrů, aby mohl lásku svého života zase vidět. Dnes spolu žijí v manželství více než čtyřicet let, mají spolu dvě děti a oba tvrdí, že jejich láska je stejně silná jako na začátku.

Autor: Aneta Valešová