Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Kvůli postižení skončil na ulici! Našli ho plného parazitů, jen krůček od smrti

14. května 2018 | 06:00

Život je občas krutý. Důkazem je pes Beaux, kterého potkal těžký osud. Naštěstí na světě existují lidé, kteří chtějí nevinným zvířatům pomoct. Z katastrofálních podmínek dostal psíka obětavý muž, který mu zachránil život doslova na poslední chvíli!

Beaux Tox je zlatý labradorský retriever, který se narodil s obličejovou deformací a zažil kvůli tomu hodně těžké chvíle! Beaux je ze šesti štěňat, ale jako jediný trpí tímto postižením. Jeho inteligence a osobnost ale nejsou deformací nijak ovlivněné. Právě naopak. Beaux je bystrý a chytrý pejsek, který si jako všichni ostatní zaslouží šťastný psí život. Zpočátku tomu ale nic takového nenasvědčovalo.

Dlouhých pět let žil Beaux sám venku. Byl hodně zanedbaný a nemocný. Srst se mu hemžila parazity a v obličeji měl utrápený výraz. Podmínky, ve kterých žil, byly naprosto nepředstavitelné. Z ohavného prostředí dostal psíka jeho strážný anděl, Jamie Hulita, který změnil kompletně jeho život. Nemocného Beauxe převezl do nemocnice, kde mu veterináři dali potřebnou zdravotní péči a nebohého chlupáče dostali zpět do formy. Bylo to ale opravdu na poslední chvíli, Beaux byl jen krůček od smrti.

Síla a láska, kterou mu Jamie poskytl, ho ale znovu postavila na nohy a Beaux si může užívat zbytek svého života jako součást šťastné rodiny, ve které má i bratra  retrievera Rilyeho. "Je tak plný života," řekl Jamie, který oba své psí mazlíčky bezmezně miluje a je moc rád, že dokázal Beauxovi nabídnout bezstarostný a spokojený život.

Máte doma psího kamaráda s podobným příběhem? Přihlaste jej do naší soutěže nejPes 2018 a hrajte o skvělé ceny v hodnotě 100 tisíc korun! Přihlásit se můžete ZDE >>>

Autor: Adéla Ondroušková