Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Bylo jí 26 let, když dostala mrtvici. Následky si nese dodnes!

20. dubna 2018 | 06:00

Občas nám život do cesty postaví překážky, které mohou ovlivnit celý zbytek našeho času. Je však důležité se s takovými nástrahami vyrovnat a pokusit se s nimi sžít. Přesně jako to udělala Katherine Wolf, kterou v šestadvaceti letech postihla mozková mrtvice.

 

Katherine Wolf měla všechno, co si kdy přála. Milujícího manžela, půlročního syna a skvělou kariéru. Jako rodina žili šťastný život, ten se ale bez varování změnil v roce 2008, kdy Katherine utrpěla masivní mozkovou mrtvici. Její ruce a nohy přestaly fungovat a mladá žena musela být převezena do nemocnice.

Mrtvice, kterou Katherine utrpěla, byla natolik silná, že musela podstoupit šestnáctihodinovou operaci, při které jí byla odebrána část mozku ovládající motorické funkce. Po operaci strávila Katherine čtyřicet dní pod intenzivním dohledem lékařů. Následovala dlouhá rehabilitace celého jejího těla, díky které může dnes opět mluvit, chodit a jíst bez pomoci druhých.

"Po chirurgických zákrocích jsem měla největší strach, že můj život už nebude jako dřív," vypráví Katherine. Opak byl ale pravdou. Uběhlo deset let od tragické události a mladá žena je zase šťastná.

Stále má milujícího manžela a zdravého syna. Dokonce se manželům podařilo přivést na svět dalšího krásného chlapce, a to i navzdory omezujícím následkům po ošklivé mrtvici. Katherine žije zkrátka normální život. 

Nyní se manželský pár věnuje vlastní organizaci Hope Heals, která pomáhá lidem s postižením, dodává jim energii a potřebnou sílu. Je neskutečné, že i po takové události je Katherine stále ta veselá a silná žena jako dříve. Je ochotná bojovat a ukázat světu, že dokáže být tou nejlepší matkou, a inspiruje tak mnoho dalších žen i mužů v podobné či stejné životní situaci.

Autor: Adéla Ondroušková