Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Málem přišel o život. Neuvěříte, co udělal, když ho pustili z nemocnice!

16. února 2018 | 06:00

Díky dobrým doktorům a především díky velkému štěstí přežil tenhle mladík vážnou autonehodu. Jak sám říká, tato zkušenost ho naučila užívat si šťastných chvil. Protože právě díky ní si uvědomil, jak je život krásný. A rozhodl se každý den strávit, jakoby žádný další už neměl přijít.

Jacob Laukaitis na samém konci roku 2016 trávil dovolenou v Thajsku. Všechno vycházelo podle jeho představ a plánů, dokud mu možná sám osud do cesty nepřivedl opilého řidiče. „Po vážné autonehodě jsem skončil v nemocnici a bojoval o život. Podstoupil jsem čtyřhodinovou plastickou operaci, která stála přes dvě stě tisíc korun a nakonec mi zachránila život,“ vypráví v podstatě nedávné trauma Jacob.

Trvalo dlouho, než se z náročné operace Jacob uzdravil. Měl proto hodně času přemýšlet o tom, co vlastně prožil. „Když jsem tak ležel na lůžku, uvědomil jsem si, že je to vlastně to nejlepší, co se mi v životě stalo. Protože právě díky té nehodě mi došlo, jak krátký, křehký a nádherný život je. A že bych si ho měl užívat tak, jakoby každý den měl být poslední,“ říká nadšeně Jacob.

A skutečně tak učinil! „Hned jakmile jsem byl propuštěn z nemocnice, jsem žil každý den, který mi byl dopřán, plnými doušky. A to z roku 2017 udělalo nejlepší rok mého života!“

Eva Samková
Autor: isport.cz
 Potěšte se z naší další olympijské medaile! Tentokrát je to bronz Evy Samkové ze snowboardu! 

Co třeba podnikl? „Splnil jsem si svůj dětský sen a vylezl na vrchol Everestu. Jen tak jsem odpočíval v osamocené poušti v I'ránu. Skočil jsem padákem z letadla na Novém Zélandě a užil jsem si ten nejkrásnější výhled, který jsem doposud spatřil. Projížděl jsem se na motorce po Indii. Prošel jsem Omán. Užil jsem si ty nejkrásnější západy slunce. Navštívil jsem takzvaný Mars na zemi. A prostě každý další den se stal tím nejlepším v mém životě!“

Autor: Rebeka Stoklasová