Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kvůli žárlivosti jí bývalý přítel znetvořil tvář kyselinou: Jak vypadá modelka dnes?

12. února 2018 | 06:00

Když byla Katie Piper (34) ještě dívka, jejím velkým snem bylo stát se modelkou. Osud s ní měl ale trochu jiné plány, když jí do života připletl Davida, kvůli kterému se její život dramaticky změnil. Chorobný žárlivec totiž nechal její tvář polít kyselinou. To ale nejspíš netušil, že je Katie v jádru silná žena, která se nevzdá a které se jednoho dne její dávný sen splní. 

Katie se seznámila s Davidem v roce 2008 na sociální síti Facebook. Líbil se jí, měli pár společných známých, a tak nic nebránilo tomu, aby se sblížili. Katie neměla zrovna štěstí na muže, a tak doufala, že bude David jiný. Začali se tedy pravidelně stýkat. Jeho chování se ale začalo velmi brzy měnit. Když zrovna nebyli spolu, bombardoval Katie zprávami a po týdnu chození jí vyznal své city. Začal se Katie svěřovat a vyprávěl jí o svém těžkém dětství. Přestože jí bylo Davida líto, připadalo jí, že jde na všechno příliš rychle, a cítila, že něco není v pořádku.

Jejich vztah ale dále pokračoval a David začal být agresivní. Katie se rozhodla, že vztah ukončí, ale David ji přemluvil, aby ho neopouštěla a aby spolu strávili romantickou noc v hotelu. Ta se ale změnila v peklo. Následoval Davidův zuřivý výbuch, který skončil zmlácením a znásilněním mladé ženy. Ze strachu však Katie nic nenahlásila na policii.

To ale ještě nevěděla, co ji čeká. David si najal člověka, který měl Katie znetvořit tvář kyselinou. Když Katie uviděla muže s kelímkem, myslela si, že po ní bude chtít nějaké peníze. Místo toho ji ale do tváře chrstl kyselinu, která jí doslova roztavila kůži. "Slyšela jsem hrozný křik, jako by někdo porážel zvíře. Pak jsem si uvědomila, že jsem to já," vzpomíná na hrůzný zážitek Katie.

Popálenou ženu odvezli do nemocnice, kde ji svěřili do péče lékařů. "Vzpomínám si, že lékaři říkali, že mám nejhorší poranění, jaké kdy viděli," říká Katie. Souhlasila s radikální léčbou, kdy jí byla stažena veškerá kůže z obličeje. Ta byla nahrazena novou kůží ze zad. Následovalo mnoho operací, díky kterým dnes po tak hrůzném útoku vypadá Katie skvěle. Přestože její jizvy na duši nikdo odstranit nedokáže, nikdy ji víra v lásku neopustila. Dnes je šťastnou vdanou paní a maminkou. Založila nadaci, která pomáhá podobně postiženým lidem, a vydala knihu s názvem Krásná. 

Autor: Aneta Pařízková