Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Od stromečku šel rovnou k milence, sex s ní jsem slyšela on-line

Daniela zůstala na Vánoce sama.
12. prosince 2016 | 06:00

S manželem nám to už nějakou dobu moc neklapalo, hádali jsme se prakticky kvůli všemu a doma bylo permanentní dusno. Trochu jsem doufala, že by se atmosféra mohla vylepšit o Vánocích, které jsme všichni měli rádi a které jsme si vždy užívali. A to jsem se tedy setsakramentsky přepočítala.

Přípravy byly stejné jako každý rok. Peklo se cukroví a perníčky, pečlivě se vybíral stromeček, dárky byly nakoupené a náš – tehdy šestiletý – syn se nemohl dočkat. Štědrý večer byl sice méně vřelý než každoročně, ale proběhl bez konfliktů, bez obvyklého rýpání a popichování, kterého byly naše poslední měsíce plné.

Snědli jsme kapra, rozbalili dárky a nadšené dítě mezi nimi řádilo jak Černá ruka do naprostého umdlení. V deset hodin večer syn usnul v posteli s novými bruslemi, spokojený a šťastný. Je pravda, že mi manžel šel trochu na nervy tím, že celý večer nedal z ruky mobil a neodložil ho ani při jídle, říkala jsem si ale, že nad tím dnes mávnu rukou a nebudu nic hrotit.

S kamarády na svařák
S manželem to už delší dobu bylo kritické.
Autor: Shutterstock.com

Jenže já jsem hrotit nemusela. Hrotit se to začalo bez mé asistence…

Když už syn hluboce spal, manžel mi suše oznámil, že se ozvali kamarádi a že si dojdou na náměstí, kde byly vánoční trhy, dát si štědrovečerní svařák.

Zůstala jsem stát s otevřenou pusou, protože právě kamarádi a časté návštěvy hospod byli největším zdrojem nepříjemných debat, které jsme spolu v poslední době vedli. Už jsem ani nic nekomentovala, Standa oblékl bundu a byl pryč. Tak jsem si jen řekla, ať si trhne nohou, zalezla jsem do postele s knížkou, kterou jsem dostala pod stromeček, a okolo půlnoci usnula.

Vzdychání v přímém přenosu

Daniela zůstala na Vánoce sama.
Autor: Shutterstock.com
Probudilo mne zvonění telefonu asi v půl šesté ráno. Volal můj muž, nicméně volal omylem.

A já se tak nechtíc stala svědkem něčeho, co změnilo můj život jednou provždy. Můj manžel se zjevně nacházel v nějaké velmi intimní situaci s jinou ženou. Jak moc ta situace byla intimní, prozrazovalo hlasité sténání oné dámy. Položila jsem telefon a zavolala zpátky. Standa pochopitelně telefon nezvedl. Zavolal asi za 15 minut, že se s kluky zdržel a že už jede domů. Tak jsem mu jen řekla, že my tam určitě nebudeme a že „doma“ už není, protože jsem všechno slyšela.

Odjela jsem za rodiči na chalupu a rozhodla se, že to zabalím. Že v tomhle vztahu už zůstat nechci. Později jsem se dozvěděla, že slečna hovor vytočila schválně, protože nebyla Standu schopná „legálně“ donutit k tomu, aby mi o ní řekl. Jejich vztah vydržel pár týdnů, což jsem si vyslechla s jistou škodolibostí, ale Vánoce mám od té doby spojené s hodně nepříjemnými pocity.

Přinášíme vám příběhy skutečných žen, jejichž Vánoce nebyly nejšťastnější. Máte vy nebo vaše přítelkyně taky takovou zkušenost? Napište do redakce na marie.silhova@cncenter.cz.

Čtenářka Daniela

 

Autor: red