Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Šok pro rodiče: Oba jejich synové se rozhodli pro změnu pohlaví

31. května 2016 | 06:00

Jamie a Chloe jsou holky jak lusk. Ale vždycky tomu tak nebývalo. Obě děvčata přišla na svět jako bratři. Jenže vždycky jim bylo jasné, že něco není v pořádku. Ač na pohled kluci, měli tendence se oblékat jako holky a hrát si s panenkami. Než ale sami sobě i okolnímu světu dokázali přiznat, jak se věci mají, trvalo to pár let. 

Když vidíte tyto dvě mladé slečny, s dlouhými vlasy a navlečené do minišatů, těžko byste uvěřili, že realita je trochu odlišná. Tyto slečny Jamie O´Herlihy a Chloe se totiž narodily jako chlapci. Chloe měla dokonce i klučičí jméno, Daniel. Jenže autíčka, trhání nohou broukům ani tahání holek za copy je nikdy nebavilo. Oni měli raději právě ty panenky a dbali na svůj vzhled. 

Celé dětství a dospívání pro ně bylo utrpením. Po celou dobu se totiž snažili skrývat, kdo skutečně jsou. Jako chlapci se nikdy necítili ani jeden, ale báli se to dát najevo. Vlastně se není čemu divit, není krutějších lidí na světě než dětí, které si často nejsou vědomy svých urážek.

Chloe je mladší.
Autor: facebook.com

Nešlo to potlačit

A tak teprve vloni oba dva přišli s velkým coming outem. Už své pocity nedokázali déle skrývat, byť byli každý zvlášť a navzájem o sobě nevěděli. "Já vím, že je strašné klišé to říkat, ale vždycky jsem věděla, že to takhle není v pořádku. Akorát jsem se snažila to odsunout někam dozadu mé hlavy," vypráví Jamie, která dnes dělá barmanku. 

Večer se občas oblékala do dívčího oblečení, a právě v tu chvíli si uvědomila, že takto se cítí dobře. Když si ráno pak musela vzít "normální oblečení", cítila, že to není ona. To její sestra, Chloe, si s tím takovou hlavu nedělala. Už dříve nosila delší vlasy a líčila se. "Nikdy jsem se nepovažovala za chlapce," říká. 

Vždycky chtěla sestřičku

Tady zřejmě příroda skutečně udělala chybu...
Autor: facebook.com
Je zvláštní, že ačkoliv oba dva bratři se museli srovnat se stejným problémem, nikdy o tom spolu navzájem nemluvili. Prvorozená Jamie si ale vždycky přála sestřičku. Dokonce jí i vybrala jméno, Chloe. Jenže když jí maminka představovala jejího mladšího bratříčka Daniela, bylo to pro ni peklo. 

Nicméně během dospívání přišli na to, že jak jeden, tak druhý vlastně sestřičku mají. Protože měli volnou výchovu, mohli se klidně oblékat jako holky, princezny a zpěvačky a společně si hrát, zatímco ve škole drželi přísné dekorum, aby se nikdo nic nedozvěděl. 

Co si mám vzít na sebe? 

Postupná transformace v ženu byla jednodušší pro Chloe, která dlouhé vlasy měla vždycky. Nicméně postupně si zvykla i Jamie a nyní jsou obě sestry šťastné, že mají v sobě navzájem oporu. "Je to skvělé, když si třeba nejsem jistá oblečením, zavolám na Chloe a ona mi poradí," směje se Jamie. 

Jejich chlapecké postavy dívkám rozhodně sluší.
Autor: Profimedia.cz

Kromě toho také oba dva prošli těžkými okamžiky depresí, záchvatů paniky a úzkostmi. Naštěstí na to nebyli sami a vždy si dokázali pomoct. Tím, že o tom měli s kým mluvit, nebyla transformace pro ně tolik těžká, jako tomu bývá jindy. 

Ještě kousek ženy chybí

Ovšem do úplné proměny jim ještě kousek chybí. Oba už berou hormon estrogen, který jim má pomoct dotvořit ženské křivky, ale tím to nekončí. Jsou odhodláni podstoupit plastickou operaci, která z nich udělá ženy. Kromě toho oba plánují i další zákroky, po kterých by lidé na ulici nepřemýšleli "je to žena, nebo muž?". Tím je například i sesekání čelistí, které je specifické spíše pro muže. 

 

Autor: red