Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Roztomilé! Podívejte se na identická trojčata: Najdete rozdíly?

2. června 2016 | 06:00

Když plánuje Becki-Jo Allen procházku se svými dětmi, musí si na ni vyhradit více času. Na ulici ji totiž lidé neustále zastavují, aby se podívali na její trojčata. Ano, těch je na světě sice nepočitatelně, ale těch, která si jsou podobná jako vejce vejci, už je méně. Přesně: podle statistik jsou takto identická trojčata pouze jedna z dvou set milionů. 

Třikrát ten samý klouček. Ne, to nemáte roztrojené vidění, ale koukáte na naprosto identická trojčata. I když se zdá, že jsou jak přes kopírák, jejich maminka nemá problém s tím, že by své syny od sebe nerozeznala. Romanovi, Roccovi a Rohanovi je deset měsíců a mají se čile k světu. 

Trojitý šok
No nejsou roztomilí?!
Autor: instagram

„V devátém týdnu jsem měla velké zdravotní potíže, neustále mě hrozně moc bolela hlava, tak jsem se objednala na ultrazvuk, aby se lékař podíval, co se děje. No a na ultrazvuku se objevila tři miminka,“ vypráví třiadvacetiletá maminka. Kromě těchto pokladů má ještě tříletou dceru Indianu. Zjištění, kolik čeká dětí, pro ni bylo šok. Nikdy v rodině neměli dvojčata, natožpak trojčata. 

Jestlipak se jejich maminka někdy vyspí?
Autor: instagram
"Tito pokladi" se narodili už ve 31. týdnu císařským řezem. Rocco vážil 1,5 kg, Roman 1,6 kg a Rohan 1,64 kg. I když na první pohled úplně stejní, v chování jsou odlišní. „Rohan pořád křičí, Rocco je mnohem větší pohodář, ale také to umí pořádně rozjet. Roman zase není příliš sdílný a nechce se s bratry dělit. Vždy se k nějaké hračce snaží doplazit dříve než ostatní,“ popisuje maminka jejich povahové rysy.

Hrdá starší sestřička 

Jejich starší sestra je z nich nadšená, i když to možná s postupem věku opadne. Však si to představte: vyrůstat se třemi mladšími bratry, kteří navíc budou úplně stejní! V pubertě to asi žádný med nebude. To je všechny ale čeká až za několik let, nyní se musí mladá maminka srovnat s jinými potížemi. Na všechny čtyři děti je totiž sama, otec synů s nimi nežije. „Hodně mi naštěstí pomáhá má mladší sedmnáctiletá sestra,“ pochvaluje si. 

Jejich sestřička Indiana na bratry vůbec nežárlí.
Autor: instagram

Trojčata jsou také nápor po finanční stránce. Týdně spotřebují kolem sto třiceti plínek, čtyři balení ubrousků, pračku pak musí zapínat alespoň třikrát týdně. Starost o děti si ale maminka užívá. Dokonce předtím, než otěhotněla, chtěla studovat na zdravotní sestru se zaměřením na poporodní péči o novorozence. Takže se jí vlastně alespoň na chvíli a částečně splnil sen. 

Najdete rozdíly?

Když se narodili, nebylo hned jasné, že si budou tolik podobní, alespoň Becki-Jo Allen si to myslela. Sestřička a lékaři ji v porodnici ale přesvědčovali o opaku, který se už pár dnů poté, co je pustili domů, začal projevovat. A tak se běžně stává, že je na ulici zastavují lidé, aby si trojčata prohlédli a zkusili najít alespoň nějaké rozdíly. Většinou se jim to nepodaří.