Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Dívka fotí tři roky svá selfie. Ukazuje na nich svou proměnu v chlapce

5. ledna 2016 | 06:00

Máte občas pocit, že se necítíte tak úplně ve své kůži? Ještě mnohem hůře se cítil Jamie Raines (21), který se narodil v ženském těle, ačkoliv byl přesvědčen, že je muž. Musel poté čekat do osmnácti let, než mohl začít brát testosteron. Od té doby si dělal každý den selfie, aby na fotografiích zachytil svou postupnou proměnu.

Jak dlouho trvá, než se z vás stane muž? Někomu se to nepodaří za celý život, ale Jamiemu Rainesovi na to stačily tři roky. Cítíte se zmateni? Není se čemu divit. Jamie se původně narodil jako dívka, ale vždycky věděl, že něco není v pořádku. Až do svých sedmnácti let ale žil jako žena a nikomu se se svými pocity nesvěřil. 

Jen co ale překlenul sedmnáctý rok života, svěřil se svým rodičům a bratrovi. Ačkoliv měl strach z jejich reakce, přijali to více než kladně. "Řekli mi, že to vždycky tak nějak tušili, neoblékal jsem se zrovna jako holka a ani se tak nechoval," vypráví jedenadvacetiletý student psychologie. 

Chce být skutečně chlapem?
Jamie se fotil každý den, aby pak fotografie poskládal do sekvence ukazující jeho celkovou proměnu.
Autor: reprofoto youtube

Kromě radosti z úlevy od trýznivého stavu o něj měli jeho nejbližší samozřejmě strach. Když se rozhodl podstoupit transgenderovou léčbu hormony, které z jeho ženského těla udělají klučičí, báli se, aby si to třeba nerozmyslel. Naštěstí se nic takového nestalo. 

"Nejtěžší na tom všem bylo se během celého procesu setkávat s lidmi, kteří na mě byli zvyklí jako na holku. Někteří to nebyli schopni pochopit a bylo těžké se s tím srovnat," vzpomíná Jamie. V nelehkých chvílích mu pomohla jeho přítelkyně Shaaba. Seznámili se, když jim bylo šestnáct let. Rok spolu pouze kamarádili, byť Jamieho Shaaba přitahovala. 

Z přátel milenci

Když v sedmnácti letech šel s pravdou ven před svými rodiči, svěřil se i své přítelkyni. Ta ho naplno podporovala a konečně spolu mohli začít randit jako normální pár. Před párem však nyní stála další zkouška ohněm. Museli o svém – trochu netradičním – vztahu povědět Shaabiným rodičům. Kupodivu polovina to vzala bez problému, druhá už hůře. 

Jamie se fotil každý den, aby pak fotografie poskládal do sekvence ukazující jeho celkovou proměnu.
Autor: reprofoto youtube
V osmnácti letech pak mohl Jamie zahájit hormonální léčbu založenou na testosteronu. Ten mu měl dodat mužnější hlas, ochlupení a pozměnit tělesnou stavbu. Mladý student, vášnivý fotograf, se rozhodl vše zachytit na obrázcích. "Původně jsem si říkal, že budu pořizovat fotografie pouze první rok. Když jsem ale ještě neměl vousy, rozhodl jsem se celý projekt prodloužit," vysvětluje. 

"Neuvěřitelné bylo pozorovat mé hlasové změny, ty byly nejdříve. Bylo to úžasné," vzpomíná Jamie. Po třech letech od započaté léčby by málokdo tušil, že byl dříve ženou. Posuďte sami.

Video se připravuje ...
Dívka, která toužila stát se chlapcem, se fotila po dobu tří let, kdy brala testosteron. Podívejte se, jakou změnou prošla! • VIDEO: youtube.com