Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Před 33 lety chtěli utéct a vzít se: Dětskou lásku našla až díky Facebooku

17. prosince 2015 | 06:00

Pamatujete si na svou lásku, když jste byli náctiletí? Jak jste byli rozhodnuti jeden pro druhého jít třeba až na kraj světa, utéct spolu a někde se tajně vzít? Dnes na tyto chvíle občas určitě v nostalgii vzpomenete, ale asi málokdo by do svého života chtěl vrátit toho tehdejšího partnera. Až na Carolanne McNicol.

Je to příběh jak z červené knihovny. Carolanne a Williamovi bylo třináct, když se spolu seznámili na střední škole. O rok později spolu začali randit a ihned věděli, že je to láska na celý život. Veškerou volnou chvíli trávili spolu, mohli na sobě navzájem oči nechat. 

Rozhodli se tedy počkat, až jim bude šestnáct, aby mohli společně utéct a vzít se. Všechno měli perfektně naplánované a už byli kousek od cíle, když je Williamovi rodiče chytli. Dvojici okamžitě zakázali se spolu nadále stýkat a brzy se celá Williamova rodina odstěhovala. Tak skončil příběh jedné dětské lásky.

Když bylo páru třináct let, chtěli společně utéct a vzít se.
Autor: Profimedia.cz
Ze dne na den přišli o lásku

"Bylo to strašlivé, ze dne na den jsem měla zlomené srdce. William o tom vůbec nevěděl, prostě přišel domů a tam mu řekli, ať si okamžitě sbalí kufry," vzpomíná sedmačtyřicetiletá pečovatelka Carolanne. Nikdy se tak nestihli ani rozloučit. "Nestihla jsem mu říct, že je to láska mého života," vypráví žena. 

Nicméně všechno jednou přebolí, a tak se po nějaké době William oženil a nyní má dvě děti. Podobně na tom je i Carollane, která se však nikdy nevdala. Jediný muž, jehož jméno kdy chtěla nosit, byla její dětská láska. "I když jsem se snažila jít dál, nikdy jsem na něj nezapomněla," vzdychá Carolanne.

Do roka a do dne svatba?

Vypadá to, že jejich příběhem se nechali inspirovat scenáristé filmu Zápisník jedné lásky. Po několika letech se totiž rozdělená dvojice opět setkala. Letos v únoru William Taylor našel svou bývalou lásku na Facebooku. Projížděl profily svých bývalých spolužáků ze školy, zda tam na ni náhodou nenarazí.

William už svoji lásku požádal o ruku.
Autor: Profimedia.cz

Do té doby se i Carolanne snažila několikrát svého milého vypátrat. Akorát že ho hledala pouze pod jménem William, zatímco on tam byl přihlášen jako Bill. Když pak dostala 14. února žádost o přátelství od Billa Taylora, nemohla uvěřit tomu štěstí. Samozřejmě že žádost okamžitě potvrdila. V srpnu téhož roku ji požádal o ruku a oba doufají, že se do roka a do dne vezmou v Gretna Green, kam se před třiatřiceti lety chtěli uchýlit při společném útěku. 

"Konečně mohu být se svou láskou, ani jsem nevěřila, že se toho ještě někdy dočkám," vypráví dojatě žena.