Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jen kosti a kůže! Z morbidně obézní ženy se stala anorektička, váží 32 kilo

15. června 2015 | 05:55

Nechtěla nic jiného než zhubnout před dovolenou. Změnila proto jídelníček, začala držet dietu, hýbat se a kila šla dolů. Povzbuzena úspěchy a podporována rodinou i přáteli však touze po štíhlém těle zcela propadla. Teď váží neuvěřitelných 32 kilo, a pohybuje se tak na hranici života a smrti!

"Byla jsem obrovská, ale překypovala jsem láskou a štěstím. Dnes se cítím mnohem méně sebevědomá než kdykoli předtím. Bylo mi jedno, kolik kilo jsem shodila, v zrcadle jsem pořád viděla jen tlustou osobu. Myslela jsem si, že dělám dobře a všichni ostatní jsou hloupí, když tolik jedí," říká Claire Huxtable, která během pouhých dvou let zhubla na pětinu své původní váhy.

Vše přitom začalo úplně nevinně. Čtyřiačtyřicetiletá matka dvou dětí se rozhodla zhubnout před nadcházející dovolenou. Její váha se totiž vyšplhala na neuvěřitelných 158 kilogramů.

Claire se totiž nikdy příliš nestarala o to, co jí. Stravovala se ve stáncích rychlého občerstvení, pochutnávala si na čokoládě a koláčích, zelenina ani ovoce neměly v jejím jídelníčku místo. O nějakém pohybu nemohla být ani řeč.

Obézní žena proto začala držet radikální dietu. Od základu změnila jídelníček, jedla jen ovoce a zeleninu. Kila šla rychle dolů. Šaty na ní začaly viset a ona, povzbuzena úspěchy i komplimenty od přátel, se rozhodla v hubnutí pokračovat.

Sama sebe začala vidět stále obézní. Brzy se tak na hubnutí stala zcela závislou. Plně propadla anorexii. Za necelé dva roky shodila 125 kilogramů. Teď je z ní jen kostra potažená kůží. Váží pouhých 32 kilo, a denně se tak pohybuje na hranici života a smrti.

"Nechci být tlustá, ale nikdy předtím jsem se necítila tak nešťastná. Udělala bych cokoliv, abych se cítila zase jako ta kulička, kterou jsem byla dřív. Ale bojím se, že když začnu jíst, jednoho dne se znovu probudím s velikostí šedesát," dodává Claire, která musí být kvůli své diagnóze dlouhodobě hospitalizována a tvrdí, že touha zhubnout jí udělala ze života peklo.

Teď chce, aby se o jejím příběhu dozvěděli i ostatní. "Chci všechny varovat, aby si dávali pozor na to, co si přejí. Já jsem teď ze své podváhy nešťastná," řekla Claire pro dailymail.co.uk.