Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Anorektička přežila svou smrt! Jedla 1 jablko za 2 dny, teď je modelkou

5. června 2015 | 06:00

Vážila 26 kilo, což je hmotnost šestiletého děcka. Lékaři už jí příliš nadějí nedávali. Její organismus kolaboval, orgány vypovídaly službu. Ona však svůj boj s anorexií zvládla, prošla neuvěřitelnou proměnou a teď slaví úspěchy jako modelka.

"Spolužáci mě nazývali tlustou krávou. Dokonce ani na hřišti mě nechtěli pustit na prolézačky, protože jsem prý na ně příliš těžká a mohla bych je polámat. Vůbec jsem nebyla tak obézní, ale děti umí být někdy velmi kruté," vzpomíná na nepříliš hezké období svého života dvaadvacetiletá Megan Armer.

V té době jí bylo dvanáct let. Se šikanou vrstevníků se dospívající dívka nedokázala vyrovnat. Zvolila ten nejhorší způsob, jak zhubnout. Přestala téměř jíst.

Měla však pocit, že ani to nestačí, a tak později dokonce začala zneužívat projímadla. To vedlo k vyboulení střeva a Megan musela podstoupit operační zákrok.

Ani to ale nepřinutilo na kost vyhublou dívku s hladověním přestat. Bylo období, kdy za dva dny snědla jen jedno jablko. Tak se ve svých sedmnácti letech dopracovala až k neuvěřitelné váze – šestadvacet kilogramů! Tolik v průměru váží šestileté dítě.

Lékaři ani rodiče si s ní nevěděli rady. Její podvyživené tělo to nezvládalo, orgány začaly vypovídat službu. Byla na tom už tak špatně, že jí každým dnem hrozily kolaps a smrt.

S odborníky, kteří se jí snažili pomoct, ale přesto odmítala spolupracovat. Byla proto hospitalizována na psychiatrickém oddělení, kde strávila více než dva roky.

Léčba naštěstí byla úspěšná. Z Megan se stala "zdravá" mladá žena, která nedávno dokonce podepsala kontrakt s modelingovou agenturou. Anorexie si ale na jejím těle vybrala svou daň. Před pár měsíci například musela podstoupit plastiku prsou, která měla kvůli nemoci splasklá a povislá.

"Když jsem trpěla anorexií, chtěla jsem, aby na mně všechno bylo co nejmenší. Už to tak není. Fakt, že jsem se upsala modelingu, mi skutečně hodně pomohl zvýšit sebevědomí. Před několika lety bych se vůbec neodvážila o něčem takovém třeba jen snít," dodala Megan.