Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Anorektička vážila 28 kilo! Šikanovali ji kvůli velkému poprsí

5. prosince 2014 | 09:00

"Jestli hned nezačnete jíst, zemřete," varovali ji lékaři. Zamyslet se nad sebou ji ale donutila až smrt kamarádky. V té době vážila pouhých 28 kilogramů. Její tělo bylo jen kosti a kůže. To vše "jen" kvůli velkým ňadrům.

"Nemohla jsem uvěřit tomu, jak rychle mi rostou. Nenáviděla jsem je," vzpomíná na svá prsa Leanne. Právě kvůli nim přestala jíst. V té době začaly všechny její problémy. Když jí bylo 14 let, její ňadra měla velikost 5. Ve škole se jí kvůli tomu smáli a chlapci si ji dobírali.

Přestala se věnovat svým oblíbeným sportům, měla totiž pocit, že jí hrudník stojí v cestě. Myslela si, že jediným řešením je přestat jíst a celé své tělo prostě zmenšit. Už na základní škole téměř nejedla, a dokonce se skoro předávkovala! Dětský psycholog jí nasadil antidepresiva, která jí náladu stabilizovala.

Leannu McKillop, která zhubla na pouhých 28,5 kila, lékaři varovali, že pokud nezačne jíst, zemře.
Autor: profimedia.cz
Zdálo se, že je Leanne v pořádku, ale vše bylo jinak. V šestnácti nastoupila na brigádu v McDonaldu a tehdy ji její vedoucí slyšel zvracet na záchodě. Zavolal její matce, že se s Leanne něco děje. Ta ji vzala k psychiatrovi, který jí diagnostikoval mentální anorexii.

Chodila na terapii, našla si dobrou práci. Začala pracovat v oblasti PR na ostrově Tenerife. Tam se však její životní styl drasticky změnil. "V plážových letoviscích jsem byla obklopena krásnými a štíhlými ženami a to mou touhu po hubené postavě ještě posílilo," přiznala Leanne.

Leannu McKillop, která zhubla na pouhých 28,5 kila, lékaři varovali, že pokud nezačne jíst, zemře.
Autor: profimedia.cz
Máma s tátou od ní byli na kilometry daleko, takže nad tím, co a kolik sní, nikdo neměl kontrolu. "Přestala jsem jíst v domnění, že se můj hrudník zmenší. Dokonce jsem nechtěla ani pít vodu, protože jsem si myslela, že obsahuje kalorie," říká. Její život se točil kolem cvičení, své tělo trápila až pět hodin denně a počítala kalorie.

Když pak musela podstoupit další terapii, byla na pokoji s pacientkou, která dva měsíce poté, co Leanne propustili, zemřela. Tehdy si to konečně uvědomila. Nyní se zotavuje a anorexii má pod kontrolou. Její tělo je ale doživotně poškozené. Ledviny má jako stará žena a pravděpodobně je neplodná.

A protože chce podobně postiženým lidem pomoci a povzbudit je, veřejně o svém příběhu mluví, a zapojila se dokonce i do kampaně s názvem See Me, která má za cíl bojovat s psychickou diskriminací.