Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jako z hororu: Dívka bez vlasů a krásné tváře je žádanou modelkou

12. září 2014 | 13:00

I takhle může vypadat krása! Máme na mysli přirozenou ženskou krásu, která je novým trendem. Její představitelkou je i Melanie Gaydos, která i když nemá vlasy a její tvář spíš děsí, je přesto úspěšnou modelkou.

"Když jsem dospívala, nikdy mě nenapadlo, že se dožiju 18 let," svěřila se mladá žena, která rozhodně neměla šťastné dětství. Vyrůstala v rodině, která zápasila s alkoholem a vlastní příbuzní jí týrali azneužívali. Není divu, že jí přepadaly sebevražedné myšlenky.

"Jako malá jsem nikdy neuvažovala o tom, že se zabiju. Jen jsem si tak nějak myslela, že se to stane náhodou. Až když jsem byla starší, začala jsem myslet na to, že bych se zabila," dodává Melania Gaydos, která trpí vzácným genetickým onemocněním.

Modelka Melanie Gaydos trpí vzácným genetické onemocněním, které postihuje póry, vlasy, zuby a nehty.
Autor: Facebook/Melanie Gaydos
Vše se změnilo asi před třemi lety. V té době jí totiž oslovila modelingová agentura. A místo toho, aby se Melania svým postižením dál trápila, využila ho. Podařilo se jí proniknout do světa modelingu a stala se uměleckou modelkou. Navíc si zahrála dokonce i v klipu populární německé skupiny Rammstein.

"Miluju modeling, protože při něm je moje duše úplně otevřená. Je to pro mě vlastně takový terapeutický proces," která se ve světě módy úspěšně pohybuje doteď a věří, že se jí podaří proniknou ještě výš.

Věří, že krása není jen to, co vidíte zvenku. I proto se teď stala součástí projektu s prozaickým názvem "Co se skrývá vespod". Jde o to, aby se lidé svlékli a ukázali světu, že "styl, to není oblečení, které nosíte".

Ektodermální dysplazie má na svědomí nejrůznější abnormality ve vývoji struktury kůže, vlasů, nehtů, zubů a potních žláz. Melanie má kvůli ní za sebou už téměř čtyřicet operací. A další jí zřejmě čekají.