Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Největší exoti modelingu: Albín, ale i zpěvačka bez nohy!

  • Handicap může být v modelingu výhodou!
    13. ledna 2015 | 06:00

    Topmodelkou s amputovanou nohou, deformovaným obličejem nebo šilhavýma očima? Dneska žádný problém. Modelů, kteří mají viditelný handicap, je ve světě módy více než dost a daří se jim čím dál lépe.

  • Převlečená za muže

    Casey Leger
    Autor: archiv

    Bývalá olympijská plavkyně a ve Francii narozená konceptuální umělkyně Casey Leger je historicky první ženou, s níž podepsala modelingová agentura kontrakt exkluzivně pro pánskou módu. Casey se hlásí k lesbické sexuální orientaci a komunitě tzv. butches (dalo by se přeložit jako mužatky). Pro modeling ji v 36 letech objevil kamarád fotograf, který ji vzal na focení, kde padla do oka agentovi Ford Agency. Ten ani na chvíli nepochyboval o tom, že ji přijme do mužské sekce.

  • Šilhavá Moffy

    Moffy
    Autor: archiv

    Vlastním jménem Myfanwy objevili už ve čtrnácti letech na hudebním festivalu, kde si ji vyhlédli agenti agentury Storm, která zastupuje třeba Kate Moss. To, že Moffy trpí takzvaným strabismem, tedy že pořádně šilhá, jim nepřipadalo jako handicap. Naopak to prý dává jejímu výrazu šmrnc. Posuďte sami.

  • Flekatá kráska

    I s vážnou kožní nemocí se můžete stát slavnou modelkou!
    Autor: archiv

    Mladičká Kanaďanka Chantelle Brown Young se proslavila díky americké reality show America Next Top Model. Rozhodla se do ní přihlásit i přes to, že od dětství trpí poruchou tvorby pigmentu, kvůli které se jí po celém těle tvoří bílé skvrny. "Když jsem vyrůstala, děti se mi posmívaly. Volaly na mě krávo, zebro a dalšími různými nadávkami. Když už to bylo neúnosné, chtěla jsem se zabít," říká nyní úspěšná modelka.

  • Zombie model

    2207924:gallery:true:true

    Kanadský umělec Rick Genest, známější jako Zombieboy nebo Skullboy, se pro tetování celého těla rozhodl poté, co se mu podařilo překonat rakovinu. Živil se jako performer, fakír a cirkusový klaun, když si ho všiml stylista a režisér Nicola Formichetti, známý svou spoluprací s Lady Gaga. Ten ho doporučil módnímu návřháři Thiery Muglerovi pro jeho přehlídku. Rickovy fotografie tehdy obletěly celý svět a přinesly mu řadu dalších zakázek. Objevil se v magazínech, jako jsou Vogue či GQ, a stal se také poněkud překvapivě tváří kosmetické značky L'Oréal.

  • Robomodelka

    Viktoria Modesta
    Autor: Facebook

    Viktoria Modesta, která si po letech bolestí a operací nechala na vlastní žádost amputovat nemocnou nohu, je momentálně jednou z největších hvězd internetu. Na scéně se sice pohybuje už pár let, ale teprve v posledních týdnech poznal její fotografie s robotickou protézou celý svět. Viktoria se už od patnácti věnovala modelingu a hudbě. Nedávno vydala svůj první úspěšný klip, který se stal záhy virálním hitem.  

  • Pan Bílý

    Stephen Thompson
    Autor: archiv

    Urostlý albín Stephen Thompson z Brooklynu je mužem mnoha profesí. Občanským povoláním učitel handicapovaných dětí a ve volném čase světově uznávaný model a začínající raper, který si říká Albino. V roce 2011 učaroval módní značce Givenchy a stal se tváří její kampaně. Od té doby fotil pro většinu prestižních módních magazínů světa a předvádí na těch nejsledovanějších módních přehlídkách.

     

     

    ALBION - FROZEN from James Clifford Fair III on Vimeo.


  • Invalidní mariňák

    Alex Minsky
    Autor: archiv

    Penzionovaný mariňák Alex Minsky se nedávno objevil v prestižní americké talkshow Barbary Waltersové po boku slavných hereček. Ne proto, že je válečným veteránem a za statečnost získal Purpurové srdce, ale proto, že se i s amputovanou nohou stal vyhledávaným modelem spodního prádla. A musíte uznat, že pohled na jeho vypracované a efektním tetováním pokryté tělo stojí za to.

  • Strašidelná dívka

    Melanie Gaydos
    Autor: archiv

    Modelka Melanie Gaydos trpí ektodermální dysplazií, která má na svědomí nejrůznější abnormality ve vývoji struktury kůže, vlasů, nehtů, zubů a potních žláz. Melanie má kvůli ní za sebou už téměř čtyřicet operací. A další ji zřejmě čekají. Vyrůstala v rodině, která zápasila s alkoholem, a vlastní příbuzní ji týrali a zneužívali. Vše se změnilo asi před třemi lety, kdy ji oslovila modelingová agentura. Od té doby nafotila celou řadu editorialů pro významné módní magazíny a zahrála si také v klipu populární německé kapely Rammstein.

  • Model modelkou

    andrej pejic
    Autor: archiv

    Australský model srbského původu Andrej Pejic předváděl dámskou módu přibližně od roku 2011 a záhy se stal senzací. Především pro svůj androgynní vzhled, který ho přesunul z kategorie mužský model mezi modelky předvádějící dámskou módu. Nedávno podstoupil kompletní změnu pohlaví a dnes již vystupuje pod jménem Andreja Pejic.

  • Babička topmodelkou

    Daphne Selfie
    Autor: archiv

    Nejstarší pracující modelka světa Daphne Selfie (86) je důkazem toho, že i stárnout se dá s grácií – o čemž svědčí i nádherné editorialy, které nafotila pro magazíny, jako jsou Vogue, Harper´s Bazaar či Vanity Fair, a řada reklamních kampaní. Jako modelka pracuje už od padesátých let, což je bezesporu úctyhodné. Tajemství dlouhověké krásy prý žádné neskrývá. Říká, že za ni vděčí genům, které zdědila po mamince.

Diskuse ke článku
.