Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dvojčátka se vzácnou diagnózou se při porodu držela za ručičky

Speciální pouto, které mezi sebou sestřičky mají, je viditelné už od porodu
13. května 2014 | 11:52

Mamince v Ohiu v Americe, se narodila krásná dvojčátka. Ta se sice rodí každý den, na tom není nic tak zvláštního, ale tahle dvě miminka se vyvíjela v jednom obalu v matčině břiše a sdílela tak i stejnou plodovou vodu. Na svět přišla ruku v ruce.


Monoamniotická těhotenství, tedy ta, kdy matka čeká dvojčata, jež se vyvíjí v jednom plodovém vaku, se u nás vyskytují jen v jednom procentu případů, což je opravdu vzácné. V Americe se takto rodí pouze 0,3 procent dvojčátek, takže je to stejná vzácnost jako u nás.

Speciální pouto, které mezi sebou sestřičky mají, je viditelné už od porodu
Autor: abcnews.go.com


Maminka byla v ohijské nemocnici hospitalizována dva měsíce, protože tato dvojčátka mají tendenci zamotávat se vzájemně do svých pupečních šňůr. Porod proběhl císařským řezem a jak maminka, tak děti jsou v pořádku. Dojemný obrázek sestřiček Jenny a Jillian, které se drží za ručičky, nenechal jedno oko suché. O dvojčatech se traduje, že mají mezi sebou speciální pouto, které pociťují po celý život. V tomto případě, když se ještě obě vyvíjely v těsné blízkosti jednoho plodového obalu, je to snad nevyhnutelné. Když pak ještě přijdou na svět ruku v ruce, je to dech beroucí.
Speciální pouto, které mezi sebou sestřičky mají, je viditelné už od porodu
Autor: abcnews.go.com


Pro matku i děti je tento typ těhotenství a vývoje v bříšku značně nebezpečný. Statistiky uvádějí, že možnost předčasného porodu či úmrtí je až sedmdesáti procentní. Proto, když se vyskytne případ, bez větších komplikací, stejně jako tento, je to pro všechny přítomné velký svátek.