Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Baletka zhubla 52 kilo: Už nevypadám jako nafouklá cukrová víla!

12. dubna 2014 | 12:00

Snila o kariéře na jevišti. Se svými 130 kily ale vypadala v růžové baletní sukýnce opravdu směšně. A protože byla na celé konzervatoři nejtlustší tanečnicí, rozhodla se Tiffany Broadfoot (22) zhubnout. Teď je k nepoznání.

Tanci se věnovala od svých tří let. Byl její vášní. Snila o tom, že na jevišti dobude svět. Jenže ve čtrnácti se zamilovala ještě jednou. Tentokrát bohužel do jídla.

Začala vypomáhat ve fast foodu, aby si přivydělala na taneční lekce. A brzy si zvykla na to, že má svou oblíbenou smaženou rybu s hranolky po celý den zdarma. A patřičně toho využívala.

"Denně jsem spořádala tisíce kalorií. Nejedla jsem vlastně vůbec nic jiného, než fish&chips, pečené klobásy a k tomu kila omastkem nasáklých smažených brambor," svěřila se Tiffany.

Baletka a tanečnice Tiffany Broadfoot dokázala shodit víc než 50 kilo.
Autor: reprofoto INT

Když končila střední školu, vážila už devadesát kilo. A dál se věnovala tanci. "Tenkrát jsem si s tím příliš nelámala hlavu. Všichni kolem mě mi říkali, že je to jen dětský tuk. Říkala jsem si, že se ho tancem určitě zbavím," vzpomíná.

I přes obrovský handicap se Tiffany podařilo dostat na prestižní taneční školu. "Když jsem na konkurzu viděla všechny ty křehké dívky, dostala jsem strach, že mě nepřijmou a tak jsem podala opravdu nadlidský výkon. Chtěla jsem jim dokázat, že mi moje nadváha nebrání v tom, být dobrou tanečnicí."

Baletka a tanečnice Tiffany Broadfoot dokázala shodit víc než 50 kilo.
Autor: reprofoto INT

Byla přijata a slíbila, že zhubne. Jenže se dostala do začarovaného kruhu. "Bylo tak ponižující být nejsilnější studentkou ze všech. Celý den jsem se usmívala a tvářila, že jsem v pohodě, ale uvnitř jsem se trápila a jediné, co mi pomáhalo utišit bolest, bylo jídlo," prozradila.

Nakonec jí změnit zažitý nezdravý režim donutily až fotky z promoce. Tifanny vyměnila nezdravé jídlo za libové maso, zeleninu a ovoce. Teď je o dvaapadesát kilo lehčí a rozhodla se spojit své taneční dovednosti s tím, co se naučila o výživě a začala pracovat jako instruktorka fitness.

"Chci pomoct zhubnout lidem tancem. Ukázat jim, že mohou změnit svůj život stejně, jako jsem to udělala já."

Baletka a tanečnice Tiffany Broadfoot dokázala shodit víc než 50 kilo.
Autor: reprofoto INT