Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Žena zhubla neuvěřitelných 130 kilo! Vyděsily jí fotky ze svatby

30. ledna 2014 | 06:00

V den své svatby vážila 220 kilo. Cesta k oltáři pro ni byla utrpením. Měla problémy s chůzí, i dýcháním. Uličkou mezi sedadly málem neprošla. Gemma Martin (31) byla určitě jednou z nejtěžších nevěst Británie. Jak se jí nakonec podařilo zhubnout?

Gemma bojovala s váhou celý svůj život. "Už když mi bylo pět let, byla jsem pěkně baculatá. V deseti letech jsem vážila dokonce šestasedmdesát kilo a potřebovala jsem školní uniformu v dospělácké velikosti," zavzpomínala.

"Ve škole se mi posmívali, že jsem tak tlustá, neměla jsem žádné kamarády. Nikdy mě nikdo ze spolužáků nepozval na party, nikam jsem nechodila. Hned po škole jsem se vždycky zavřela v mém pokojíčku a brečela. Mojí jedinou útěchou byla čokoláda a chleba," dodala dnes už podstatně štíhlejší Gemma.

Gemma Martin
Autor: profimedia.cz
Během dospívání se snažila zhubnou, držela různé diety, ale zdálo se, že nic nefunguje. Vážila pořád víc a víc. Nakonec se ručička váhy vyšplhala až k číslu dvěstětřicet. Mladou ženu trápily problémy s chůzí, špatně se jí dýchalo, měla náběh na cukrovku.

Život jí měla změnit až svatba. V lednu 2003 se na internetu seznámila s Paulem (41). Zamilovali se do sebe a v červenci 2008 se nakonec vzali.

"Měli jsme úžasný svatební den, bylo tam šedesát našich blízkých přátel a členů rodiny, byl to nejšťastnější den mého života. Moje máma a Paul mi řekli, že jsem vypadala krásně, ale když se mi do ruky dostaly naše svatební fotografie, byla jsem zděšená, jak obrovská jsem na nich byla," prozradila ještě Gemma.

Gemma Martin
Autor: profimedia.cz
"Okamžitě jsem věděla, že musím začít hubnout. Opravdu jsem chtěla mít s Paulem rodinu, a věděla jsem, že když jsem s tím něco rychle neudělám, nebudu žít ani tak dlouho, abych mohla vidět své děti vyrůstat. Paul mi řekl, že mě miluje takovou, jaká jsem, ale že mě bude podporovat ve všem, co se rozhodnu udělat," dodala.

Gemma věděla, že sama to nezvládne. Šla proto požádat o pomoc svého lékaře, který jí poslal do nemocnice na bypass žaludku. V lednu 2011 podstoupila zákrok, po kterém mohla konzumovat jen malé porce jídla a kila šla dolů.

Za dva roky shodila krásných devadesát kilo, otěhotněla a v lednu 2013 porodila vysněnou dceru Saoirse (1). "Když jsem zjistila, že jsem těhotná, byla jsem nadšená. A když se pak dcerka narodila, bylo to úžasný pocit, že jsem konečně máma." řekla Gemma, která od té doby shodila dalších čtyřicet kilo.

Prozradila i to, že si stále schovává své svatební šaty, které se staly inspirací pro její hubnutí. "Kdybych neviděla ty hrozné svatební fotografie, na kterých  na všechny strany přetékám z těch obrovských šatů, kdo ví, kde bych dnes byla. To ty šaty mi nejen zachránily život, ale umožnily mi stát se mámou."