Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

V 54 letech zhubla na polovinu své původní váhy, ta byla 150kg

Po tom co shodila 75 kg se prý konečně může radovat ze života
9. dubna 2014 | 06:00

Myslíte si, že pokud přesáhnete určitou věkovou hranici, už nemá cenu pouštět se do hubnutí? Říkáte si, že to už stejně nemá cenu a hlavně, že v mládí to jde snadno, ale teď, zhubnout jen kilíčko je fuška? Vezměte si příklad z Teeny Hensonové, ač po padesátce, rozhodla se zhubnout a podařilo se!

Sto padesát kilo, které byly její původní váhou, je opravdu hodně a tělo na takovou tíhu není konstruované. I mladí lidé s takovou nadváhou mají zdravotní potíže, natož lidé po padesátce. Nejen proto se Teena rozhodla, před třemi lety konečně s tím  něco udělat.

„Slyšela jsem reklamu v rádiu, na fitness klub a říkala jsem si, Bože, kdyby tak jeden otevřeli u nás ve městě, tak bych konečně mohla taky začít cvičit,“ přiznala Hensonová. Její přání bylo vyslyšeno a už za dva týdny se opravdu u nich ve městě otevřelo fitko. Neměla už tak žádnou výmluvu, proč nezačít. Za peníze, které jí vrátili na daních si koupila svou první permanentku a začala chodit cvičit.

Po tom co shodila 75 kg se prý konečně může radovat ze života
Autor: huffington post

„Jsem stará škola, takže jsem se do toho pustila se stejným přístupem. Začala jsem cvičit, nejdříve jsem si dávala malé cíle, které jsem postupně překonávala. Také jsem si upravila jídelníček. Místo fast foodu, který býval denně na mém jídelníčku a osmi colách, jsem do své stravy zařadila zeleninu, krůtí maso a začala jsem zkrátka o tom, co jím trochu víc přemýšlet.“

Teena dnes váží sedmdesát pět kilo a je šťastná. „Je úžasné, že můžu třeba jen uklidit dům a nemusím si každých patnáct minut sedat, abych si odpočinula. Můžu chodit ven se svou rodinou a kamarády, podnikat s nimi výlety a necítit se při tom jako strašná ostuda nejen pro ně, ale také pro sebe samotnou. Když jdu po ulici, můžu se lidem podívat do očí  a ne mít pocit, že se musím stočit do klubíčka a schovat někde v koutě. Je to skvělý pocit a doporučuji všem lidem se stejným problémem zachránit si život, protože to jde!“