Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

To je šílené! Veganka přežila těhotenství na banánech

15. dubna 2014 | 11:26

Mladá Australanka, Loni Jane Anthony, rozbouřila vlny nevole, neboť se rozhodla, že během těhotenství bude nadále držet svůj striktně ovocně zeleninový režim. Nutriční specialisté ji nazývali sobeckou a nezodpovědnou, protože se domnívali, že tím poškozuje sebe i své dítě.


Loni ale nedávno porodila zdravého chlapečka, který krásně prospívá. Mnoho matek bylo dotčeno jejím konstatováním: „Nemusím vypadat jako velryba, když jsem těhotná a já jsem živoucím důkazem, že to jde.“ Její dieta se totiž skládá pouze ze zeleniny, ovoce a zcela vynechává mléčné výrobky a maso. Zaměřila svou pozornost především na banány, spořádala jich denně i dvacet!

„Myslím si, že bychom měli jíst, tak jak nám vyhovuje a mně tenhle druh stravování baví a prospívá, proč by tedy neměl být dobrý také pro moje dítě. Každý den piju ovocné a zeleninové koktejly. Stravuji se podle sezón, protože tak jsme byli nastaveni. V létě si dám k večeři kopec manga, ale v zimě si dám raději zeleninový vývar pro zahřátí,“ vysvětluje Loni, jak přistupuje ke svému stylu stravování.

Loni se stravovala celé těhotenství převážně banány a přesto, že ji nutriční specialisté strašili, porodila zdravého syna
Autor: Loni Jane/instagram

Během těhotenství přibrala sedmnáct kilo, ale pom porodu měla hned deset kilo dole. Nyní si prý do svého režimu zařadila trochu jógy a jízdy na kole a pět týdnů po porodu syna, je zpět na své původní váze. „Nikdy jsem během těhotenství neměla žádné poklesy nebo výkyvy energie a ani po porodu. Rodila jsem ve dvě hodiny ráno a v půl sedmé ráno už mě pouštěli z nemocnice domů, protože jsem byla ve skvělé kondici,“ vyprávěla Loni australskému servru a dodala: „Rowdymu je teprve pět týdnů a už spí osm hodin denně. Když se probudí tak ho krmím dvě hodiny, protože je tak hladový, ale mám spoustu mléka, takže kojení není problém.“