Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Olympioničky, které změnily svět: Katarina Wittová, ledová princezna z Playboye

9. února 2014 | 06:00

Bývalá německá krasobruslařka se rozhodně řadí mezi ženy, které psaly sportovní dějiny. Dvakrát vyhrála zlatou olympijskou medaili, v roce 1984 v Sarajevu a 1988 v Calgary. Proslavil ji nejen její krasobruslařský talent, ale především její nesporný půvab.


Díky němu jí leželi v osmdesátých a devadesátých letech minulého století všichni u nohou a stala se světoznámým sex symbolem. Ač byla úplně jiný typ než slavná Marilyn Monroe, tedy možná až na bujné vnady, měly tyhle dvě dámy ještě něco společného. Obě nafotily lechtivé fotografie do pánského časopisu Playboy, a ten byl poprvé vyprodán do posledního právě s blonďatou sexbombou a podruhé ho vyprodala vášnivá krasobruslařka.

Ze své veleúspěšné sportovní kariéry se rozhodla také něco vytěžit a po olympiádě v Calgary přešla k profesionálům. Společně s Brianem Boitanem předváděli krasobruslařskou show, která vyprodala Madison Square Garden.

Za svou kariéru toho stihla docela dost. Věnovala se částečně také herectví. Na stříbrném plátně se setkala s Tomem Cruisem nebo Robertem De Niro. Za svou roli ve filmu Carmen na ledě byla oceněna prestižní cenou Emmy.

Ovšem i její minulost, která zasahuje hluboce do komunistické éry je spojena s černými fleky na svědomí. Přišlo se totiž na to, že spolupracovala s východoněmeckou tajnou policí Stasia a dokonce to i sama přiznala.

V těchto dnech nemůže být Katarina nikde jinde než na olympiádě v Soči, kde fandí krasobruslařům. Pravidelně své fanoušky na sociální síti informuje o jejím průběhu.