Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Z obtloustlé maminy Miss bikiny: Zhubla 32 kilo, teď má tělo jako Schwarzenegger

30. července 2013 | 07:00

Vypracované svaly, nádherně tvarované tělo bez jediného gramu tuku navíc. Matka v domácnosti Lucy Doyle (31) za necelé dva roky dokázala téměř nemožné. Stačilo změnit jídelníček a začít cvičit.

"Dokázala jsem, že můžete udělat cokoliv, stačí jen opravdu chtít. Byla jsem úplně jiný člověk, než jsem zhubla. Byla jsem samotářka a pořád jsem jen trápila tím, co si asi lidé o mně myslí," říká Lucy, která teď doufá, že bude inspirací pro další ženy.

Ještě před dvěma lety tahle mladá Angličanka vážila skoro sto kilo, nosila oblečení velikosti osmačtyřicet. Cpala se čokoládovými croissanty a sladkými koláčky. Její sebedůvěra klesla doslova "pod bod mrazu".

"Začala jsem trpět depresí a chronickou únavou. Bolely mě klouby, při každém  rychlejším pohybu jsem se zadýchávala. Věděla jsem, že musím zhubnout a mé zdravotní problémy se vyřeší - ale jídlo bylo to jediné, co mi pomáhalo cítit se lépe," vzpomíná matka dvou dětí.

Lucy začala posilovat, změnila jídelníček a z oplácané maminy se stala Miss bikiny.
Autor: Facebook/Lucy Doyle
Lucy problémy s nadváhou začala mít už v dětství. Byla plachá a jídlo jí pomáhalo vyrovnat se se složitou sociální situací. Hodně přibírat pak začala v roce 2003, kdy byla nervózní z nadcházející svatby.

"Měl to být nejšťastnější den v mém životě, jenže já měla strach z toho, že budu v centru pozornosti a obavy jsem se snažila zahnat jídlem. A s každým těhotenstvím mi pak nadváha vzrůstala," prozrazuje Lucy.

Lucy začala posilovat, změnila jídelníček a z oplácané maminy se stala Miss bikiny.
Autor: Facebook/Lucy Doyle
Ta po prvním porodu věřila, že se jí podaří nabraná kila zase rychle shodit. Bohužel, ručička váhy ukazovala stále vyšší čísla. "Snažila jsem se držet diety a dokonce si koupila i pilulky na hubnutí, ale nic z toho nefungovalo."

Výpravy do obchodů pro nové oblečení končily v slzách. "Když jsem ve zkušební kabince v zrcadle viděla své obtloustlé tělo, rozplakala jsem se," říká a dodává: "Věděla jsem, že ze sebou musím něco rychle dělat."

Nezdravé jídlo vyměnila za vyváženou stravu jako je ovoce, zelenina a libové maso a začala chodit do posilovny. "Hubnout jsem začala vlastně okamžitě, měla jsem podstatně víc energie. Už za dva měsíce jsem byla o třináct kilo lehčí a pořád jsem hubla," říká Lucy.

Lucy začala posilovat, změnila jídelníček a z oplácané maminy se stala Miss bikiny.
Autor: Facebook/Lucy Doyle
Když však uviděla reklamu na Miss Galaxy Universe, bylo rozhodnuto. "Řekla jsem si, že je to skvělý způsob, jak si váhu nejen udržet, ale hubnout dál." Až pětkrát týdně začala chodit do posilovny, zvedala činky, jedla bílkoviny.

Dnes Lucy váží pouhých třiašedesát kilo a nosí velikost 38. Uzvednout dokáže dvojnásobek své vlastní váhy. "Moje rodina je na mě pyšná. Dcery všude vyprávějí, jakou mají báječnou mamku," říká hrdě a dodává: "Ráda teď předvádím své tělo, i to, jak tvrdě jsem na něm pracovala."

A obrovská dřina nese "ovoce". Nedávno totiž Lucy, která se už sedm let neodvážila svléknout do dvoudílných plavek, získala v soutěži fitness titul Miss bikiny. A jak můžete sami posoudit, rozhodně právem.