Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Šílená dieta! Na jazyk si nechala přišít kus plastu, aby nemohla jíst

13. února 2014 | 14:00

Úpravy zubů, plastické operace nosu, brady, uší i jiných tělesných partií. Extrémní zákroky podstupují v touze stát se Miss tisíce dívek. Tohle tu ale ještě nebylo! Plastová síťka přišitá k jazyku je opravdu drastickou metodou, jak zhubnout.

"Mým největším přáním je být známá a uznávaná. Chci, aby všichni věděli, že i lidé z chudých čtvrtí mohou uspět. To by bylo pro mě a mou rodinu zárukou. Umožnilo by nám to opustit tu hroznou čtvrť, ve které teď musíme žít," prohlásila osmnáctiletá Maya.

Venezuelanka Maya Navao totiž se svojí rodinou totiž žije v Caracasu ve čtvrti, která je považována za jedno z nejnebezpečnějších míst na světě. Ve slumu "barrios" každých 40 minut dochází k vraždě. Loupežná přepadení, únosy a znásilnění jsou tu na denním pořádku.

Maya bere svůj sen opravdu vážně. Do plastiky nosu a nových ňader investovala v přepočtu už více než dvě stě tisíc korun.
Autor: reprofoto youtube.com/BBC
Jejím snem je proto stát se Miss Venezuela a je jím doslova posedlá. V touze po jeho vyplnění už podstoupila plastickou operaci nosu, má upravené zuby a nechala si voperovat silikonové prsní implantáty.

Za všechny možné i nemožné zákroky zaplatila chudá dívka v přepočtu už více než dvě stě tisíc korun. Složit se na ně musela celá široká rodina.

Na jazyk si kráska nechala přišít plastovou síťku, která při jídle vyvolává nepříjemné pocity a způsobuje bolest.
Autor: reprofoto youtube.com/BBC
A zašla ještě dál. Na jazyk si totiž kráska nechala přišít plastovou síťku, která při jídle vyvolává nepříjemné pocity a způsobuje bolest.

"Kdykoli jsem si teď vložila do úst něco tuhého, cítila jsem takovou bolest, že mě chuť na jídlo rychle přešla. Donutilo mě to rychle zhubnout," svěřila se v programu o extrémech v soutěžích krásy, který odvysílala televize BBC.

Venezuela je známá jako továrna na královny krásy. Účastnice tamější Miss si běžně nechávají uměle vylepšovat tělo, případně podstupují drastické metody na hubnutí.
Autor: reprofoto youtube.com/BBC
Maya tak přežívá jen na tekuté stravě. Věří, že díky extrémní metodě nepřibere a naopak si ještě postavu vylepší. A zdaleka není jedinou účastnicí soutěže, která v honbě za štíhlejší postavou drží nesmyslné diety.

Drastické rady na hubnutí totiž dívky dostávají přímo od prezidenta soutěže Miss Venezuela Osmela Sousy. Některé účastnice dokonce během soutěže hlady omdlévaly. Sousa na to ale měl jednoduchou odpověď: "Když omdlíš jako královna krásy, tak vstaň jako královna."