Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Šikanovali ji, že vypadá jako prasnice! Zhubla 30 kilo

27. března 2013 | 06:00

Bolestivou šikanu ze strany spolužáků zažívala dennodenně studentka pedagogiky několik let. Obézní Britce Katie Milner (22) se posmívali, nazývali jí tlustou prasnicí. Teď je o 30 kilo lehčí a užívá si nefalšovaný zájem opačného pohlaví.

"Na všech fotografiích z té doby jsem se usmívala. Nebyla jsem ale šťastná. Chybělo mi sebevědomí a sama sebe jsem nenáviděla za to, jak vypadám," svěřila se mladá učitelka britskému deníku Daily Mail.

Problémy s váhou měla Katie už v dětství. Prozradila, že ve svém pokoji měla pokaždé bohatou zásobu čokolády a chipsů.

Dvaadvacetiletá Katie se trápila, když na ní spolužáci volali Miss Piggy.
Autor: profimedia.cz
"Nadváhu jsem řešila už od dětství a to mělo velký vliv na mojí sebeúctu. Vyzkoušela jsem řadu hloupých a nebezpečných diet. V sedmnácti jsem se dokonce ocitla pod dohledem dietologa, ale nemělo to příliš velký efekt," dodala.

Morbidně přibírat však začala až na vysoké škole. Jídla z rychlého občerstvení, hromady čokolády a až pět sáčků chipsů za den si vybraly svou daň. Katie začala trpět vážnými zdravotními problémy.

"Byla jsem tak tlustá, že jsem se nemohla ani obout. Trvalo mi i déle než 10 minut, než jsem dokázala navléci obě boty. Moje kotníky trpěly, bolelo mě na hrudi. Navíc se mi rozvinulo těžké astma," vzpomíná.

A nešetřili jí ani spolužáci z univerzity. Podle postavičky z dětského loutkového seriálu Mupeti ji pojmenovali Miss Piggy (v překladu Slečna Prasátko). Při výšce necelých 160 centimetrů vážila víc než sto kilo.

"Bylo těžké přijmout, že o mně někteří lidé mluví jako o 'tlusté prasnici'. Když jsem se uviděla na fotografii, nemohla jsem uvěřit tomu, jak vypadám. Věděla jsem, že s tím musím něco udělat," řekla Katie, která dokázala během tří let shodit třicet kilo.

"Jsem teď v lepší kondici, netrápí mě bolesti na hrudi, astma je pryč. Navíc si konečně užívám pozornost ze strany mužů. V minulosti jsem totiž neměla moc milenců, protože mi chybělo sebevědomí," prozradila šťastná mladá žena.