Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Neuvěřitelné: Muž shodil 120 kilo za dva roky a vypadá skvěle!

3. května 2013 | 10:00

Vysloužil si titul Mistr světa v hubnutí roku 2013. Za rok zhubl více než polovinu své původní hmotnosti. Důvod byl zcela prozaický. Elektrikář Dean Worrall (36) se při hledání nové práce chtěl vejít do židle během pracovních pohovorů.

"Když jsem přišel o práci, potřeboval jsem si rychle najít novou, ale říkal jsem si, kdo by si asi tak chtěl najmout elektrikáře, která váží 210 kilo," prozradil důvody svého rozhodnutí zhubnout Dean.

Pocity beznaděje

Šestatřicetiletý elektrikář bez zaměstnání z anglického městečka Stourbridge navíc zjistil, že se během přijímacích pohovorů nevejde do žádné z nabízených židlí. Cítil se trapně. Bez práce ale rozhodně zůstat nechtěl. Začal proto držet dietu a cvičit. 

"Svoji práci jsem se vždycky snažil dělat dobře, ale abych byl upřímný, moje nadváha mě poněkud omezovala. Špatně se mi lezlo po žebříku, nevešel jsem se do menších prostor. Navíc, když jsem si chtěl pořídit novou dodávku, našel jsem jen velmi málo modelů, na jejichž přední sedadlo jsem se vešel," svěřil se Dean.

Tloušťka Deanovi byla překážkou v zaměstnání.
Autor: profimedia.cz
Zrádný fastfood

Přibírat začal už když mu bylo šestnáct let. V té době nastoupil do svého prvního zaměstnání a během dne se stravoval jen ve stáncích rychlého občerstvení. Večeřel tučné smažená jídla "přes ulici".

Při výšce 1,94 metru se jeho váha vyšplhala na neuvěřitelných 215 kilogramů. Není divu. Denně spořádal několik velkých pizz, kýble zmrzliny, hranolky, koláče a chybět samozřejmě nemohla pravá anglická snídaně, sestávající ze smažené slaniny, opečených klobás, párků, vajíček a fazolí.

Dean Worrall za tři roky shodil 120 kilo.
Autor: profimedia.cz
Během let se doslova "nafoukl" do velikosti 6XL, v pase měřil 175 centimetrů. Do šatů běžných konfekčních velikostí se nevešel, nakupovat tak musel na specializovaných webových stránkách.

Znovu nalezená sebedůvěra

Kila začala "mizet" v moment, kdy přešel na dietní stravu. V jeho jídelníčku teď najdete jen neslazenou ovesnou kaše, odtučněný bílý jogurt, hromadu ovoce a zeleniny a samozřejmě libové maso a ryby.

"Nikdy bych nevěřil, že po třech letech ze mě bude 'poloviční' člověk. Znovu se raduju ze života a každému, kdo přemýšlí o tom, že zhubne, ať už má o sto nebo jen o pět kilo víc, radím, jděte do toho," vzkazuje "znovuzrozený" Dean.