Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Nebezpečný suvenýr! Tetování z dovolené ji málem připravilo o nohu

26. srpna 2012 | 06:00

Neskutečná bolest, zanícená otevřená rána, hrozba amputace. I tak může dopadnout touha po zkrášlení. Nepříjemnou zkušenost má za sebou i Susan Fraser (54), kterou levné tetování málem připravilo o nohu.

„Když mi bylo řečeno, že možná přijdu o nohu, byla jsem vystrašená, modlila jsem se ze všech sil, aby to tak nebylo. Můj otec přišel o nohu při nehodě, takže vím, jaký je to pocit," svěřila se Susan.

Pro britskou turistku Susan Fraser se dvoutýdenní dovolená v Turecku stala noční můrou. Předčasně ji musela nedobrovolně ukončit, šlo jí totiž o život.

V přepočtu asi za necelých 800 Kč si nechala v tetovacím studiu hotelu kde byla ubytovaná, vytetovat na nárt list vinné révy se srdci a hvězdami. Hodinu na to noha začala bolet a otékat…

Tetování si nechala čtyřiapadesátiletá prodavačka Susan udělat hned druhý den dovolené. Noc pak strávila ve sprše chlazením chodidla. Poté, co začala rána krvácet a dokonce i hnisat, vydala se se svým přítelem zpátky za tatérem.

Ten se odpovědnosti vyhýbal a tak zbytek dovolené strávila Susan v obavách a velkých bolestech. Nemohla vůbec chodit, nohu měla horkou a oteklou. Při příletu domů byla okamžitě převezena s nohou velikostí balónu do nemocnice, kde ji skoro měsíc léčili.

Antibiotika nezabírala, doktoři zvažovali, zda zkusit kožní štěp. Poslední možností byla amputace. Naštěstí čtvrtá nasazená antibiotika nakonec zabrala. Dnes je noha skoro úplně zahojená.

"Za své tetování se teď stydím, nerada nosím otevřené boty, ale když je náhodou mám, nejde si nevšimnout lidí, kteří si zkažené tetování zkoumavě prohlíží. Nemůžu s tím nic udělat. Jedno vím ale jistě. V zahraničí se už nikdy tetovat nenechám!“, dodává Susan.

Autor: luh, Klena