Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Po nehodě se učila chodit, teď chce být miss!

Dnes už si Zuzka badminton zahraje jen občas. Sní ale o kariéře modelky a titulu Miss.
27. ledna 2011 | 05:00

Vyhrála svůj nejtěžší zápas. Zuzka Kvietková (19) ze slovenské Hrachové byla nadějnou hráčkou badmintonu. Děsivá autohavárie však před pěti lety její život obrátila naruby.

Zuzana během havárie utrpěla velmi vážná zranění. Nemohla chodit, dokonce ani sedět. Houževnatá dívka se však nepoddala osudu. Uzdravila se, znovu sportuje a dokonce sní o titulu Miss.

Okamžik, který jí změnil život

Osudným dnem se pro nadějnou sportovkyni stal 3. listopad 2005, kdy se spoluhráči cestovala na badmintonový turnaj. Auto, ve kterém jeli, dostalo u Tisovce smyk a v protisměru se čelně srazilo s dalším autem. Nejtěžší zranění utrpěla právě Zuzana.

"Nejradši bych na všechno zapomněla. Měla jsem zlomená zápěstí, žebra, těžký otřes mozku, naražené vnitřní orgány a na dvou místech zlomenou pánev, "říká dívka, které měla obrovské bolesti a na nehodu ani další dny po ní si vůbec nepamatuje.

Chodit se musela učit znovu

"Lékaři v Banské Bystrici se rozhodli, že zlomenou pánev nebudou operovat. Nechali ji srůst. Nemohla jsem sedět a ani chodit. Pak jsem dlouhé měsíce
chodila s korzetem a berlemi. Později jsem se učila chodit a běhat bez berlí," vysvětluje Zuzana, která velmi toužila po návratu do normálního života.

Chodila na rehabilitace a dokonce cvičila i doma. Po půlroce začala
pomalu sportovat. "Uvědomila jsem si, jaký je život křehký a věci, které mě baví, si užívám naplno. Rekreačně si zahraju badminton, ráda fotím a přitahuje mě i modeling. Proto jsem se zúčastnila i soutěže o titul Miss v našem regionu. V budoucnu bych se ráda přihlásila i do další soutěže krásy. Pokud z toho ale nic nebude, nevadí. Nejdůležitější je zdraví," dodává Zuzana.

Autor: lesk.sk, Klena