Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Statečná Fabienne: Je jí 5 a přeprala rakovinu!

21. prosince 2010 | 06:01

Nejdřív nečekaná rána, smutek a velké obavy, teď předvánoční radost a optimistické plány do budoucna. Chantel a Craig Richardsonovi překonali to nejhorší období v životě – dceři Fabienne (5) před rokem zjistili nádor vaječníků. Malá dívka ve Velké Británii tuto nemoc jako nejmladší pacientka porazila a spolu se sestrou začala rodiče zdravě zlobit.

V květnu loňského si roku malá Fabienne poprvé postěžovala na silné bolesti břicha. Zprvu si lékaři mysleli, že dívku zasáhla infekce močových cest, její zdravotní stav se ale vůbec nezlepšoval – naopak přišly nepříjemné křeče a hrozivá únava. Rodiče v té době proto odvezli malou Fabienne do nemocnice, kde jim lékaři řekli, že trápení dceři způsobuje zánět slepého střeva.

Znepokojení Chantel a jejího manžela Craiga ovšem nepolevilo ani po operaci, při níž zanícené slepé střevo chirurgové Fabienne odstranili – dívenku stále sužovala ta samá bolest. Výsledky dalších vyšetření pro rodiče znamenaly zdrcující ránu. Vaši dceru ohrožuje rakovina vaječníků, zněla slova lékařů.

Ztratila vlasy a několik zubů

„Každou noc jsem před usnutím v posteli plakala, nemohla jsem se ani podívat na fotky Fabienne z doby, kdy byla ještě v pořádku,“ řekla tehdy Chantel, která veškerou naději spolu s manželem upnula k moderní léčbě chemoterapií.

Fabienne podstoupila od června do září loňského roku v nemocnici v Leedsu čtyři léčebné kúry cytostatiky, které doprovázely nepříjemné vedlejší účinky.Vvypadaly jí všechny vlasy a také jí lékaři museli vytrhnout několik zubů. Smutek celé rodiny se ale teď změnil v obrovskou radost! Malá dívka totiž zákeřnou nemoc jako nejmladší ve Velké Británii porazila a na hlavě má jako předtím husté kudrnaté vlasy!

„Všechno je teď mnohem lepší, sice máme jizvy na duši, ale to, jak si Fabienne hraje s dcerou Ellissiou, nás moc uklidňuje,“ říkají rodiče, pro které je uzdravení jejich blonďatého andílka ten nejlepší vánoční dárek.

Autor: INT, pf, Klena