Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

ANO řekla na kapačkách, za dva dny zemřela

20. ledna 2011 | 05:00

Jessice Wirth (†25) z americké Indiany doktoři diagnostikovali loni v září rakovinu žaludku v pokročilém stadiu. Když cítila, že se její dny blíží ke konci, rozhodla se vzít si svého dlouholetého přítele Daniela Lawrence (26) za muže. Dva dny nato zákeřné chorobě podlehla. Splnila si ale své poslední přání – zemřela, když měla novomanžela po svém boku.

Jessica se s Danielem seznámila ještě na střední škole. Před osmnácti měsíci se páru narodil syn Colton. Byla to velká láska, která přetrvala až do jejího posledního úderu srdce. Jessica se při boji s rakovinou ani na chvilku nevzdávala. O Vánocích dokonce pomohla uvařit jídlo pro svou rodinu. Na rakovinu žaludku přitom zemřela před pěti lety i matka Jessicy.

Jessica bojoval s nemocí statečně

Obřad, na kterém se mísila radost i smutek, se konal v nemocnici St. Mary’s v Evansville. K oltáři byla Jessica přivezena na vozíčku a na kapačkách. Pár si řekl své »ano« ve čtvrtek před 150 hosty, včetně nemocničního personálu. Oddávajícím byl strýc Jessicy, reverend Jerry Wirth. „Jessica by chtěla říct – Chlapi, zůstaňte spolu a zůstaňte silní,“ řekl. Podle něj bojovala s nemocí stejně statečně jako její matka.

V sobotu, v sedm hodin večer, když se její stav zhoršil, s ní zůstal jen manžel Daniel. Jessica sledovala DVD se záznamem svatby, které bylo puštěné ve smyčce, aby se mohla dívat stále dokola. Věděla, že neodvratný konec přišel za okolností, které si sama vybrala. O 35 minut později vydechla naposledy.

Autor: INT, shp, koj