Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Zhubla přes 150 kg a porodila syna!

Gemma zhubla přes 150 kg a porodila zdravého chlapečka
17. ledna 2011 | 06:20

Tomu se říká kuráž. V sedmnácti letech lékaři řekli Britce Gemmě Howes, že nebude moct mít děti, a dávali jí čtyři roky života. Ona se ale rozhodla vzít osud do vlastních rukou,teď je šťastně zamilovaná a dokonce porodila vytoužené miminko!

Gemma (21) se už odmala přejídala a málem kvůli tomu zemřela. Alespoň lékaři jí říkali, že pokud nezhubne, během čtyř let zemře. A to jí v době ortelu bylo jen sedmnáct let! Dívka se rozhodla, že to tak nenechá a rapidně zhubla. Shodila neuvěřitelných 152,5 kilogramů! Poté si dokonce našla lásku a pár teď spolu má syna. Nikdy si nemyslela, že se jí to všechno povede a že bude šťastná.

Přejídala se k prasknutí

Už když jí bylo osm let, hodně jedla. Její matka Kim (51) prý vařila zdravě. Malá Gemma ale řvala do té doby, dokud nedostala čtyři porce! A potom už jen nabírala a nabírala. Když jí bylo devět let, snídala sice zdravé cereálie, ale svačinu připravenou do školy snědla už před devátou hodinou ranní. Otec Les (52) jí denně dával kapesné na jídlo deset liber. Peníze Gemma utrácela výhradně za chipsy a čokoládu.

V pozdějších letech denně spořádala mnoho tučných potravin a večer u televize zvládla klidně dvě porce z rychlého občerstvení! „Snědla jsem pizzu a kebab na posezení. Cpala jsem se, dokud jsem skoro nepraskla,“ vzpomíná Gemma.

Tloušťka jí drtila vaječník

V sedmnácti letech vážila 248 kilogramů. Tehdy zašla za doktorem a prosila ho o bandáž žaludku. Lékař jí ale řekl, že musí zhubnout, jinak že do čtyř let zemře, a dodal, že jí její monstrózní váha drtí vaječník. To bylo na Gemmu moc. Rozhodla se, že s kily zatočí a podařilo se jí to!

Zhubla tolik kilogramů, kolik by stačilo na dva urostlé chlapy, a po operaci žaludku si dokonce našla přítele. Životní lásku potkala v řidiči dodávky Lewisi Johnsonovi.

Jaké překvapení pak oba zažili, když loni na jaře zjistila, že čeká miminko! „Nikdy jsem si nemyslela, že najdu lásku a otěhotním,“ řekla Gemma. Následně v listopadu se jí narodil krásný chlapeček Zak. Vážil zdravých 3373 gramů. Mladá maminka už teď ví, že se zdravím sehazardovat nevyplácí, a je šťastná, jak to všechno dobře dopadlo.

Autor: mivr, Kšim