Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Dostal jsem kopačky a cpal jsem se nonstop, říká megatlusťoch

4. ledna 2011 | 17:07

Paul Mason (50), který je všem znám jako nejtlustší muž planety, prozradil skutečný důvod, proč je tolik obézní. Za vším stojí údajně žena. Právě kvůli rozchodu s ní Paul nabral své metráky.

Paul, který je zapsán do Guinnessovy knihy rekordů jako nejtlustší muž na světě, má za sebou náročnou operaci. Padesátiletý Brit podstoupil operaci žaludku. Právě s pomocí gastrického bypassu (jedná se o operační zákrok, kdy se zmenší žaludek a napojí se na něj klička tenkého střeva) zhubl za rok neuvěřitelných 127 kilogramů a doufá, že se opět postaví na nohy a bude moci fungovat  jako normální člověk. A třeba se znovu i zamiluje...

I když právě láska byla pro Paula osudná. Kvůli rozchodu se svou přítelkyní se začal doslova přežírat. "Stalo se to, když mi bylo 21 let. Dalo by se říct, že jsem se jídlem snažil zaplnit tu díru v srdci, co mi po ní zbyla. Ona byla jiná než ostatní ženy. Bylo jí 39, byla o hodně starší než já. Pořád mě bolí, když o tom mluvím," prozradil Mason. Miloval ji dokonce natolik, že jí pomáhal s rekonstrukcí jejího bytu, ve kterém se spolu scházeli. Rozchod pro něj byl skutečně osudovou ranou.

Díky operaci žaludku nyní může Paul lépe fungovat a má mnohem větší šanci na normální život.
Autor: Profimedia.cz

Šance na lásku

Paula nejvíce šokovalo to, že nedlouho po jejich rozchodu se jeho bývalá přítelkyně zasnoubila a pak vdala. Navíc mu v té době zemřel otec a jeho matka chvíli na to skončila na vozíku. "Staral jsem se o ni. Nemohl jsem se s tím vyrovnat, ale nemohl jsem to nikomu přiznat," svěřil se Paul. "Proto jsem se vrhl na jídlo. Chtěl jsem jen nějaké potěšení. Nedostal jsem ho od ženy, kterou jsem miloval, ani od rodiny, tak jsem ho našel v jídle."

Tím, že Paul Mason šel na operaci  žaludku, si zachránil život. Před zákrokem vážil neskutečných 445 kilogramů a byl na několik let upoután na lůžko, ze kterého nemohl vstát ani s pomocí ostatních lidí.

Muž věděl, že pokud se svou váhou něco neudělá, zemře. "Vše, co teď chci, je začít znovu chodit a žít jako normální lidská bytost. Mám druhou šanci mít nový vztah a nehodlám ji promarnit," řekl Mason. O své potencionální přítelkyni však moc mluvit nechce. Prý nechce nic zakřiknout.

Paul Mason dokázal jíst téměř 14 hodin denně. Takové přejídání ho dostalo až na 445 kilogramů.
Autor: profimedia.cz

Z postele na vozík

Nyní, kdy je nejtlustší muž světa už rok po operaci, se konečně dostane z postele ven a může se projíždět kolem svého domova. Zatím ještě pouze na kolečkovém křesle, ale po tolika letech v posteli je to pro Masona i tak zázrak.

"Jsem nadšený, že konečně můžu svět pozorovat nejen z okna", tvrdí nadšeně Paul. Po prodělání operace plánuje začít nový život a také objíždět britské školy, kde by rád dětem dělal přednášky na téma zdravé stravování.

Autor: INT, KNbr