Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Novorozená holčička zemřela v den pohřbu rodičů

Lucy byla jejich toužebně očekávanou holčičkou. Své rodiče však přežila jen o sedm dnů.
22. září 2010 | 13:38

Třítýdenní děvčátko, jehož rodiče tragicky zahynuli při autonehodě minulý týden, zemřelo ráno v nemocnici v australském Sydney. Stalo se tak v den, kdy se měl konat jejich pohřeb.

"Zemřela dnes ráno. Myslím si, že prostě chtěla být s maminkou a tatínkem," řekla pro Sky News rodinná přítelkyně Indie Bent, podle níž to byla pro rodinu, která se snažila co nejlépe vypořádat s žalem, strašná a nečekaná rána. Podle lékařů v Royal Hospital for Women zemřela Lucy kolem čtvrté hodiny ranní na komplikace spojené s jejím předčasným narozením.

Malá Lucy na svět přišla 1. září. Dvanáct týdnů před plánovaným termínem. Vážila pouhých 1300 gramů, musela být proto umístěna do inkubátoru. Vše vypadalo nadějně. Ošetřující lékaři ji chtěli v listopadu propustit domů.

Rodinné štěstí ukončila nehoda

Milující rodiče Leah James (33) a Justin Schollbach (42) ji v nemocnici podle news.sky.com navštěvovali dvakrát denně. A to i přes to, že jim cesta do nemocnice trvala hodinu. Byli neskonale šťastní, že mají holčičku. Bylo to jejich první společné dítě. Minulé úterý však pár už zpět domů nedojel. Havarovali na předměstí Sydney v Kurnell, jen několik minut od domova. Jejich vůz sjel ze silnice a narazil do pouliční lampy. Při nehodě přišli oba na místě o život.

"Leah byla od porodu stále usměvavá, tak šťastná, že má své malé děvčátko," prozradil deníku Sunday Telegraph jeden z jejích přátel. "Teď bych si přál vidět ten úsměv aspoň ještě jednou."

Laeh zářila štěstím, když malou Lucy držela v náručí.
Autor: Sky News

Otec Justina Rob Schollbach řekl: "Lucy Justina změnila. Když ji držel v náručí, byl nejšťastnější, jakého jsem ho za celý jeho život viděl. A pak přišla ta strašná nehoda."

Péči o osiřelou dívku převzaly úřady. Měly rozhodnout, kdo ji bude vychovávat. O svěření novorozeněte projevil zájem bratr otce Kurt Schollbach. Ten po nehodě holčičku v nemocnici navštěvoval. Její stav se však náhle začal zhoršovat. V den pohřbu svých rodičů nakonec komplikacím podlehla.

Autor: INT, lena, mivrk