Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Krutá volba: Zachránil manželku, syna nechal zemřít!

9. září 2010 | 17:35

Každodenní cesta domů se během jedné minuty změnila v horor. Když manželčino auto sjelo z útesu, musel si Novozélanďan Stacey Horton zvolit, koho má zachránit. Během vteřiny se musel rozhodout, zda bude žít jeho manželka či syn!

Do extrémní situace se Stacey dostal, když se auto jeho manželky Vanessy zřítilo z útesu. Ta jela v autě se svým třináctiletým synem Silvou a ještě kamarádem Robertem. Její choť ji následoval druhým autem.

Šokovaný Stacey po chvíli jízdy zjistil, že jeho manželka sjela s automobilem z útesu. „Na místo jsem přijel asi dvě minuty po havárii,“ řekl nešťastný muž. Stacey už nemohl příliš dělat. Musel se během jedné vteřiny rozhodnout, čí život se pokusí zachránit.

Řeka plná slz

První, koho muž spatřil, byl rodinný přítel Robert, který se z auta dostal ještě dříve, než sjelo do vody. Pak uslyšel manželčin křik. Bez zaváhání skočil z desetimetrového srázu a snažil se ze všech sil zachránit životy jak své manželky, tak i svého jediného syna.

Muž instinktivně zvolil jako první pro záchranu svého třináctiletého chlapce. Ten byl zaklíněný v potápějícím se autě, zatímco Vanessu unášel silný proud řeky. "Snažil jsem se potopit a dostat jej ven, ale nešlo to, byl příliš hluboko. A moje žena se začínala topit," popsal těžký moment deníku Dominion Post.



"Rozhodnul jsem se dostat svoji ženu do bezpečí. Když jsem se ohlédl, spatřil jsem, jak zadní světla auta mizí v hlubině," smutně dodává zdrcený otec. Stacey svoji ženu odtáhl na břeh a zavolal pomoc. Svého syna již vytáhnout nestihl.

Ani přivolaní záchranáři nedokázali Silvimu zachránit život. Ač se k potopenému autu pokusili potopit s pomocí dýchacích přístrojů a kleští, voda byla natolik kalná, že nemohli nic dělat. Mrtvé tělo chlapce tedy vytáhli na povrch až o den později potápěči.

"Říkali nám, že netrpěl. Že se bouchl při nárazu a upadl do bezvědomí. Doufáme, že necítil žádnou bolest," brečí nešťastná Vanessa. Ač mají rodiče ještě další dvě dcery, nikdo jim už jejich chlapce nevrátí.

Autor: INT, amp, koj