Pátek 10. května 2024
Svátek slaví Blažena, zítra Svatava
Polojasno 19°C

Tu pravou lásku jsem potkala v padesáti

Naše láska stále trvá.
25. března 2009 | 06:32

Vdávala jsem se z lásky, když mi bylo sladkých 20 let. Jemu bylo 32. Brzy se nám narodil vytoužený syn. Všechno by bylo krásné, kdyby manžel nezačal pít.

Jeho alkoholismus pokračoval dlouhých 6 let, jenže já vztah udržovala kvůli synovi. Jednou mi ale právě syn řekl, ať už to konečně ukončím. Pochopila jsem, že má pravdu, a tak jsem po 19letém manželství podala žádost o rozvod.

Jednou v létě jsem se jela projet na kole a náhodou jsem se potkala s mužem, kterého jsem znala už dlouho. Procházeli jsme se po lese a mluvili o všem možném. Svěřil se, že už je dvakrát rozvedený. Neměl štěstí na ženy, protože je "dobrák od kosti".

Takového muže jsem vždycky chtěla. Můj bývalý mi ale dokonale znechutil všechny chlapy, a tak jsem na ně zanevřela. Od té doby jsme se ještě párkrát potkali a jenom jsme se zdravili.

O Vánocích mi přišla pohlednice s návrhem na setkání. Věříte v osud? Já ano.

Jednou, bylo to zase v létě (ale až po 9 letech), jsem se rozhodla, že tomu hodnému muži pošlu pohled. Nosila jsem ho 3 dny batohu, než jsem se odhodlala.

Dnes lituji toho, že jsem to neudělala dřív. Žijeme spolu a máme se velmi dobře. Naše 30leté děti z nás mají radost a drží nám palce. Když jsme všichni spolu, jsme jedna velká šťastná rodina, po které jsem vždycky toužila.

Ani v padesáti není pozdě začít žít!

Miroslava

Autor: připravila: mif