Sobota 18. května 2024
Svátek slaví Nataša, zítra Ivo
Oblačno, déšť 19°C

Tu pravou lásku jsem potkal v lékárně

Novou lásku můžete potkat v každém věku.
13. listopadu 2008 | 08:27

Nikdy jsem neměl štěstí na ženy. Nejdříve jsem si myslel, že mám na ženění spoustu času, a ani jsem se nenamáhal s někým se seznámit.

Ale dobrodruh ze mě už dávno vyprchal a mladická nerozvážnost také. Franta, můj kolega, mi jednoho dne řekl: "To musí být strašná otrava přijít večer do prázdného bytu."

Jemu se to povídá, když zrovna on potkal tak skvělou a tolerantní ženu. Jenže takových na světě příliš mnoho není. Uvázat si na krk nějakou xantipu, to není nic pro mě, to raději budu sám jako kůl v plotě. Když však za mnou jednou přišel jako dohazovač, vyslechl jsem ho. Prý je to skutečně sympatická mladá dáma. Už mě prý viděla a líbím se jí. Franta jí totiž ukázal mou maličkost v tramvaji. Vůbec netuším, kdy to bylo, já si jí nikdy předtím neviděl. Kolega mi s ní dohodl schůzku. Půjdeme na večeři do nóbl restaurace, nejlepší ve městě…

Šel jsem do lékárny babičce pro léky a napadlo mě, že bych si mohl koupit ústní sprej. Když už mám večer to rande… Co když budu večeřet nějakou cibuli nebo česnek, nechci se cítit trapně. Moderní věda má už lék na všechno, tak proč to nevyužít? Za pultem stála pěkná dívka, podle mého až přiliž hezká na to, abych ji neoslovil.

Počkal jsem, dokud neodešli všichni zákazníci, a potom jsem jí polohlasem řekl: "Paní magistro Alenko, promiňte, přečetl jsem si to na jmenovce. Prosím vás, poraďte mi, mám večer schůzku s dámou a víte, potřeboval bych něco na zlepšení ústní dutiny."

"Ale samozřejmě, na výběr máme několik druhů. Myslím, že tento přípravek je nejkvalitnější a má nejdelší účinek."
"Dobře, vezmu si ho. A ještě, pokud máte něco proti pocení, nějaký dobrý antiperspirant, jeden na tělo a druhý na nohy."
"Ano, dám vám něco spolehlivého," řekla a už nedokázala zadržet úsměv.
"Děkuji," řekl jsem a cítil, jak rudnu.
"Promiňte, ale pokud jsem vás dobře pochopila, jdete na první schůzku? Nebylo by tedy od věci, víte, pokud by se situace vyvinula, že… Pokud víte, co tím myslím…"
Nechápavě jsem kroutil hlavou. "No, pokud by vám ta schůzka nevyšla, tak byste se mohl znovu zastavit." A tehdy mi to došlo. Nezaváhal jsem ani na okamžik, tak moc se mi líbila. "Samozřejmě," souhlasil jsem.

Odkroutil jsem si "povinný" večer a hned druhý den jsem pozval krásnou lékárnici na večeři. Tak jsem nečekaně našel lásku svého života.

Čtenář Josef

Novou lásku můžete potkat v každém věku.
Autor: PROFIMEDIA.CZ

Autor: zpracovala: jaš; mif
Související články