Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Na Valentýna jsem získala práci i manžela

Naše láska stále trvá.
16. února 2009 | 12:31

V dětství se mi vrylo do paměti spíše ženské jméno Valentýna. Pojmenovala jsem tak svou oblíbenou panenku po létající hrdince naší doby Valentýně Těreškovové.

V šedesátých letech se žádný svátek zamilovaných neslavil a my jsme o Valentýnovi, coby patronu zamilovaných, neměli tušení. Bylo to jen další jméno v kalendáři.

V únoru ale naše rodina neměla o oslavy nouzi. Já, sestra, babička i strejda jsme se narodili právě v tomto měsíci. Společných setkání, radosti a dortů v podobě srdíček bylo u nás v tomto zimním období až dost.

I později jsem únoru zůstala věrná. Můj svatební den byl krásně mrazivý a zasněžený a svátek zamilovaných máme s manželem 20. února, tedy krátce po tom opravdovém. Naše seznámení se odehrálo o rok dříve, těsně před Valentýnem.

Po rozvodu jsem sháněla novou práci a náhodou jsem potkala toho "správného" známého. Poradil mi, abych zavolala na firemní číslo jeho kamaráda, který potřebuje do svého podniku výpomoc. Sešli jsme se v tom ledovém zimním počasí v jedné útulné hospůdce... Už na Valentýna jsem byla zamilovaná až po uši. Zanedlouho to bude deset let a naše láska trvá stále. V ten den jsem získala práci i bezva manžela.

Čtenářka Alena

Naše láska stále trvá.
Autor: ilustrační foto: SHUTTERSTOCK.COM

Autor: připravila: mif