Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Šílené, nebo geniální? Muž si už 5 let nosí svůj dům na zádech

26. února 2015 | 11:20

Vskutku svérázně se rozhodl řešit problémy spojené s nedostatkem financí chudý muž z Číny. Toužil se vrátit za rodinou, neměl ale peníze na dopravu, ani na ubytování. Sestavil si proto domek, který všude cestuje s ním. Že by řešení pro bezdomovce?! Jen pro ty fyzicky zdatné! Tahle hacienda totiž váží 60 kilo.

Před dvaceti lety opustil své rodné město, aby si našel práci v oblasti, která je stovky kilometrů vzdálená. Jenže po patnácti letech se mu začalo stýskat po rodině. Osmatřicetiletý Liu Lingchao se proto rozhodl, že se vrátí domů.

Jenže tak snadné to pro něj zase nebylo. Neměl totiž vůbec žádné peníze. Nemohl si proto zaplatit cestu jakýmkoliv dopravním prostředkem. Rozhodl se proto vydat se na cestu po svých.


A protože neměl ani prostředky na ubytování, postavil si vlastní dům, který ho chrání před slunečními paprsky, větrem i deštěm. Svoji 1,5 metru širokou a 2,2 metru vysokou vilu si všude nosí s sebou na ramenou.

Odmítá jakoukoliv pomoc, takže aby neumřel hlady, živí se sběrem odpadků podél silnic, po kterých kráčí. Na noc potom vždy i s domem "zakotví" u silnice. Rozdělá si doma oheň, zapálí cigaretu a jde na kutě.

Tenhle způsob cestování je ale poněkud pomalý. Na cestě už je Liu dlouhých pět let. Za ty roky už "spotřeboval" tři domy. A do cíle mu ještě zbývá dvacet kilometrů.

Autor: red