Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Pití spermatu i masturbace na veřejnosti: 10 nejbizarnějších sexuálních praktik a kultur vůbec

  • Ve starověkém Řecku bylo naprosto přirozené, že ženy měly milenky, muži milence.
    26. listopadu 2014 | 12:00

    Sex a různé podivné tradice se sexem spojované odjakživa hýbou světem. Zvyky v některých kulturách jsou ale skutečně šokující. Přinášíme vám seznam deseti nejšílenějších z nich, na které jsme narazili.

  • Starověký Egypt

    506284:gallery:true:true

     

    Láska a sex byly vždy nedílnou součástí lidstva, a jinak tomu nebylo ani u starověkých Egypťanů. Sex byl považován za běžnou a nekontroverzní záležitost. Už staroegyptský bůh Atum, který stál na prvopočátku všeho, věděl, jak spojit příjemné s užitečným.
    Stvoření světa pojmul tak, že rukou uchopil svůj penis, masturboval a semeno polykal. Pak vyplivnul vzdušný prostor - boha Šu a vlhkost - bohyni Tefnut. Dvě božstva rozdílného pohlaví.

     

    Starověcí Egypťané byli také přesvědčeni, že odliv a hladina vody v Nilu je ovlivňována tím, jak jejich bůh ejakuluje. Tato myšlenka způsobila, že i faraóni - s jejich Bohem danou silou - rituálně masturbovali do Nilu s cílem zajistit velké množství vody pro plodiny. Během egyptského festivalu boha Min, který reprezentoval sexuální sílu faraonů, pak muži pravidelně masturbovali na veřejnosti.

  • Indonésie

    Indonésie
    Autor: profimedia.cz
    V Indonésii existuje oslava s názvem Pon. Akce, během které účastníci cestují na posvátnou horu na ostrově Jáva, aby zde provedli obřad štěstí a bohatství, se koná sedmkrát do roka. Účastníci zde musí strávit noc a mít pohlavní styk s někým jiným, než je jejich manželka nebo manžel. Říká se, že jejich přání se splní jen v případě, že mají sex se stejnou osobou na všech sedmi oslavách po celý rok.
  • Starověké Řecko

    Řecko
    Autor: ITS BILLA TRAVEL
    Starověké Řecko bylo jednou z nejsexuálnějších společností v historii. Homosexualita byla pravidelnou společenskou konvencí. Veřejné domy nikoho nepohoršovaly, ženy měly milence, muži milenky (a samozřejmě také milence) a tělesná láska se považovala za naprosto přirozenou součást života.

     

    Nejběžnější formou homosexuálního vztahu v Řecku byl ale sex mezi starším mužem a dospívajícím chlapcem. Pederastie byla společensky akceptována bez jakýchkoliv stigmat, protože starší muž, měl být chlapci vzorem - učit ho, chránit a milovat. Dokud chlapec neměl plnovous, nebyl považován za muže.

  • Indie

    Indie
    Autor: ČTK, EPA, Reuters
    Deer Horn Muria je kmen, který žije hluboko v lesích centrální Indie v regionu Chhattisgarh. Praktikují něco, co nazývají Ghotul, což je slavnostní uvádění mladých mužů a žen do dospělosti. Během několika týdnů se naučí kmenové písně, tradice, tanec ... a sex. 

     

    V noci se všichni zapojí do slavnostních orgií a sexuálního skotačení. Dívky pijí přírodní likér jako bylinnou antikoncepci, která má zabránit otěhotnění a poté si vyberou na každou noc jiného sexuálního partnera. V případě, že bylinný nápoj selže a dívka otěhotní, celá vesnice přijme dítě za vlastní, protože nikdo přesně neví, kdo je otcem.

  • Haiti

    Haiti
    Autor: Archív Jakuba Němce
    Saut-d'Eau je obec na Haiti, kde příroda vykouzlila nádherné vodopády. Ty jsou místem, které má obrovský náboženského významu. Každé léto v červenci sem milovníci voodoo praktik a náboženští nadšenci přicházejí, aby se účastnili eucharistického obřadu, při kterém uctívají bohyni lásky. Na konci obřadu se všichni společně koupou nazí pod vodopády a žádají nebesa o laskavost. Poté se někteří účastníci zapojí do sexuálního tance, a stále nazí se svíjejí ve směsi bláta a krve obětovaných zvířat.
  • Niger

    Niger
    Autor: Foto Blesk – Martin Hurda
    Nigerský kmen Wodaabe je známý pro svou krásu a bohaté kulturní obřady. Tradičně je první manželství dohodnuté rodiči, když jsou ještě malé děti, a musí o bratrance stejné pokrevní linie. Na každoročním výročním festivalu Gerewol se muži oblékají do komplikovaných kostýmů a vytvářejí si složité make-upy, pak se postaví do řady před ženy, aby dali na odiv své krásné zuby, tváře, a také pohlaví. Ženy si pak vyberou nové partnery z mužů, kteří je nejvíce zaujali, a v případě, že nový pár opustí místo společně, stanou se společensky uznávanou dvojicí. Na rozdíl od formálního prvního manželství, se tato forma spojení nazývá "manželství lásky".
  • Himaláje

    Himaláje
    Autor: NASA
    V oblasti Himalájí je rozšířená takzvaná bratrská polyandrie (mnohomužství), která spočívá v tom, že více bratrů pojme za manželku jednu ženu. Tenhle zvyk má své praktické opodstatnění. V horských oblastech totiž není dostatek orné půdy, proto jsou místní vesnice velmi chudé. Kdyby zde docházelo k tradičnímu pojetí manželství, byl by problém s dělením půdy. Žádný ze synů by tak nedostal tolik země, aby ho uživila. Mnohomužství tedy zaručuje fakt, že políčko zdědí všichni synové a budou se o něj vzorně starat.

     

    Pro zdejší ženy je tento společenský model trochu náročnější, nicméně jak samy přiznávají – svůj denní rytmus si organizují tak, aby s každým ze svých manželů strávily spravedlivý díl času. A co když se ze svazku narodí děti? Určení otcovství se tu příliš neřeší. Místní to chápou jako malichernost. Vzhledem k tomu, že všichni ženiši jsou bratři, všechno zůstává v rodině.

  • Papua Nová Guinea

    Papua - Nová Guinea
    Autor: profimedia
    Papua Nová Guinea je s 848 různými jazyky jednou z nejvíce kulturně různorodých zemí na světě. Narodit se v tomhle koutě světa jako kluk ale není zrovna dvakrát velká výhra. Hošíci jsou v sedmi letech izolováni od svých matek (a ostatních žen) a do 10 let žijí výhradně s muži. Během tohoto období musí pracovat na tom, aby se očistili od všeho ženského – rvou si do nozder traviny a způsobují si krvácení z nosu nebo se přejídají cukrovou třtinou, aby v těle vyvolali zvracení a tím ze sebe dostali vše přebytečné.
  • Ještě jednou Papua Nová Guinea

    Papua - Nová Guinea
    Autor: profimedia.cz

     

    Součástí "očisty" je i polykání spermatu starších soukmenovců. Mladí hoši jsou totiž ujišťováni, že tato "potrava" jim přinese hodně síly a rychlý růst. Když se z chlapců konečně stanou muži, mohou se vrátit domů. Většina z nich se ožení a začne plodit děti. Jeden krutý rituál však musí dodržovat celý život: v době menstruace své manželky, je každý z nich povinen si vyvolávat "očistné" krvácení z nosu.

  • Austrálie

    Lidé se slabým srdcem by teď raději měli přestat číst. Australští domorodci z kmene Mardudjara mají jedno z nejvíce šokujících dětství. Ve věku 10 nebo 12 jsou chlapci vyraženy jeho přední zuby a je mu proražena nosní přepážka. Od tohoto okamžiku je považován za symbolicky mrtvého. Pak je vzat dospělými muži do pouště, kde je rituálně obřezaný a svoji předkožku musí bez žvýkání spolknout. V průběhu celého procesu nesmí vydat ani hlásku. Pak mu muži jeho penis na spodní straně podélně rozříznou a krev nakapou do ohně, aby byl očištěn od všeho zlého. Od té doby pak muž močí ze spodní strany penisu. Pak se všichni společně vydají na lov. Po návratu do vesnice je chlapec považován za dospělého muže.

Klíčová slova:  bizarní, sex a vztahy
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...