Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

10 nejpodivnějších podprsenek světa, které prostě musíte vidět

  • Fotografie

    Fotogalerie

    1 fotografie

    17. července 2014 | 12:10

    Pár ramínek, kousek krajky a dvě ňadra pro vyplnění. Na první pohled zkrátka podprsenka není žádná věda. Přesto konstruktéři z celého světa vymýšlejí stále nové vychytávky, jak udělat z tohoto kousku prádla nepostradatelnou pomůcku. Podívejte se na deset nejbizarnějších podprsenek, které kdy byly vyrobeny.

  • Nouzová maska

    2029965:gallery:true:truePodprsenka s příznačným názvem "Emergency Bra" se může rychle změnit na filtrační masku, přes kterou se k vám nedostane nejen prach, ale ani radiace. Její autorka, ukrajinská lékařka Elena Bodnar, má totiž zkušenosti s radiací z první ruky. Před lety totiž pomáhala obětem výbuchu v Černobylu. Na základě zkušeností pak navrhla a vytvořila kousek, který v případě podobné katastrofy dokáže zachránit až dva lidské životy!

     

    Podprsenka, která podporuje konkrétní partie přesně jako její slavnější sestra například z Victoria Secret, se dá rozdělit na dvě poloviny a každý košíček se promění na nouzovou masku. "Není to úžasné? Každá žena má dva prsy, a tak můžete zachránit nejen sebe, ale i muže dle vašeho výběru," říká doktorka Bodnar.

  • Bezpečnost především

    2029967:gallery:true:trueŘíká se, že nejlepší obranou je nečekaný útok. A protože je to zvláště po setmění venku čím dál tím nebezpečnější, je nejlepší mít zbraň na svoji ochranu vždy po ruce. Vychytávka s názvem "Flashbang Bra Holster" byla vynalezena, aby ženám umožnila nosit zbraň skrytě na jejich hrudi. Výhodou je, že tohle pouzdro můžete připevnit na jakoukoliv oblíbenou podprsenku. V případě potřeby pak umožňuje rychlé vytažení zbraně.
  • Inteligentní podprsenka

    2029970:gallery:true:trueNebyli by to Japonci, kdyby se v době rozmachu nových technologií nerozhodli implantovat je i do spodního prádla. Společnost Ravijour Corporation představila svoji "chytrou podprsenku" v lednu. Speciální čidla v ní měří tepovou frekvenci nositelky a sleduje tak její rozpoložení. Data o něm odesílají do chytré aplikace v telefonu přes Bluetooth a ten v případě "potřeby" vyšle signál k rozepnutí podprsenky. Když dáma vidí svou "pravou lásku", její srdeční frekvence se zvýší na určitou úroveň a spona na podprsence se sama rozepne.
  • Vypěstujte si vlastní rýži

    2029961:gallery:true:trueI tato podprsenka pochází z dílny vynalézavých Japonců. Je vyrobená z recyklovatelného plastu a naplněná skutečnou hlínou a rýžovými semínky. A dokonce jsou k ní přiloženy i zahrádkářské rukavice.


    "V minulém roce mladé Japonky pohltil zájem o pěstování různých plodin. Speciální soupravy, které umožňují lidem vypěstovat si doma vlastní rýži, jsou na internetu nesmírně populární. Říkali jsme si, že by bylo zábavné, kdyby něco podobného mohla nabídnout i podprsenka," prohlásila mluvčí firmy Triumph Jošiko Masuda.

  • Elektrické šoky ochrání před znásilněním


    2029963:gallery:true:truePo šokujícím brutálním znásilnění studentky v indickém Dillí v roce 2013 skupina univerzitních studentek, budoucích inženýrek, vytvořila spodní prádlo pro ženy, které je navrženo tak, aby ochránilo ženy před násilníkem. Bezpečnostní košilku pojmenovaly "SHE".

    Pachatel je v případě útoku rychle zneškodněn. Dostane totiž elektrický šok o síle 3800 kV. Funguje to tak, že v přední části podprsenky jsou umístěny senzory tlaku, které se aktivují v okamžiku, kdy zaznamenají příliš velkou sílu vyvinutou na jeho nositelku. Podprsenka navíc vysílá nouzovou textovou zprávu s GPS polohou oběti policii i rodině.

  • Popdprsenka pro milovníky vína

    2029964:gallery:true:trueŽeny na rozdíl od většiny mužů rádi popíjejí víno. Toho využila společnost New Jersey, který začala vyrábět podprsenku "Wine Rack", do které se vejde úctyhodných 750 ml vína, popřípadě jiného nápoje. Její výhodou je, že můžete v baru popíjet mnohem levněji. Dalším plusem je zvětšení velikosti prsů nositelky o dvě velikostí košíčků. Internetový obchod jako další výhody uvádí, že se za vámi budou nejen otáčet všichni muži, ale vy je navíc budete moci pozvat na drink zdarma. Podprsenka prý velmi diskrétní a žádný neplánovaný únik tekutin nehrozí.
  • Podprsenka pro ty, co chtějí seknout s kouřením

    2029969:gallery:true:trueDalší praktická poprsenka z dílny japonské pobočky světoznámé firmy Triumph, která byla představena v roce 2008, má název "Anti-Smoking Manifesto Bra". Je navržena tak, aby mladé ženy v Japonsku upustily od ošklivého tabákového návyku. Košíčky podprsenky obsahují dvě kapsle, které vydávají vůni levandule a jasmínu. O levanduli je všeobecně známo, že funguje jako uklidňující prostředek, který může snížit stres z vysazení nikotinu. Vůně jasmínu, která se smísí s tabákovým kouřem, zase přispěje k tomu, že kuřačce cigareta vůbec nechutná.
  • Magnetická podprsenka

    2029972:gallery:true:trueMuži ten pocit dobře znají. Často zažívají frustraci, když se snaží ženě sundat podprsenku, ale zapínání stále odolává. Vynálezce Randy Sarafani naštěstí našel řešení. Jeho "Clap-Off Bra" používá elektromagnet, který reaguje na zvuk. Když je dostatečně hlasitý, magnetický obvod sepne a odpudí magnet, který je na sponě v přední části podprsenky. Ta se rozepne a spadne na zem.
  • Implantovaná podrsenka

    2029966:gallery:true:trueI když podprsenka dokáže zázraky, nakonec ji stejně musíte někdy sundat a předvést prsa v plné své kráse. Řešení našli lékaři a výzkumníci izraelské kliniky MIM. Je jím implantovaná podprsenka.

     

    Operace je mnohem jednodušší než implantování silikonů, stačí 2 malé řezy a umístění podprsenky do žeberní schránky. Doba rekonvalescence se tím razantně zkrátí. Navíc to prý není zdaleka tak bolestivé, jako silikonové implantáty.

  • Podprsenka pro muže

    2029968:gallery:true:trueA největší bizarnost nakonec. Japonská oděvní společnost WishRoom představila v roce 2008 podprsenku a kalhotky určené pro pány. A rychle zjistili, že je o toto prádlo obrovský zájem. Teď už vyrábí i košilky nebo třeba krajková body. Ceny nejsou nijak závratné, pohybují se kolem 380 – 600 Kč za kus.


    "Stále více mužů se zajímá o pánské podprsenky. Když jsme v roce 2008 přišli s první pánskou podprsenkou, říkali nám zákazníci, že jsou šťastni, že se konečně našel někdo, kdo tento druh prádla začal vyrábět," prohlásila výkonná ředitelka společnosti Akiko Okunomiya. Nejčastějšími zákazníky jsou prý úředníci a manažeři ve věku mezi 30 a 50 roky, kterým podprsenka poskytuje uklidnění.

Klíčová slova:  podprsenka, bizarní
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...