Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nejšílenější lázeňské procedury: Fackování, masáž kaktusem i býčí sperma

  • Maska z býčího spermatu je prý úplným balzámem pro vlasy, které jsou po ní jemné a krásné.

    Fotogalerie

    1 fotografie

    11. prosince 2014 | 12:00

    V honbě za klienty se podnikatelé snaží vymyslet stále nové a nové neobvyklé procedury, které by do jejich podniku přitáhly lidi. Nabízejí tak třeba i masáž hady. Podívejte se na seznam kuriózních procedur, díky kterým se můžete zbavit zdravotních problémů a zrelaxovat.

  • Masáž kaktusem

    2182710:gallery:true:trueOpravdu slyšíte dobře. V mexickém resortu Four Seasons Resort Punta Mita je to nejvyhledávanější procedura. I když vám možná tahle myšlenka nahání husí kůži, ukazuje se, že tenhle typ léčby není tak bolestivý, jak by se mohlo zdát.

    Při masáži se používá kombinace listů kaktusu nopa, který se zahřeje, opuncie a pulque – tradičního původního alkoholického nápoje, který se vyrábí kvašením šťávy z Agave americana.

    Kaktus je dobře známý pro své léčivé vlastnosti. Pomáhá odstraňovat toxiny z těla a rehydratovat pokožku, výsledkem je pak pocit úplného zotavení.

  • Masáž hadem

    2182709:gallery:true:trueNa klasické masáže mohou zapomenout návštěvníci jedněch lázní v Izraeli. Tam místo vonných svíček a relaxační hudby totiž maséři používají hady. Majitel Ida Barak věří, že dokážou skvěle utišit i akutní bolesti svalů a kloubů.

    Jakmile lidé překonají všechny počáteční obavy, následný fyzický kontakt s hady je pro ně velmi uklidňující a blahodárný. Velikost použitých hadů závisí na typu masáže – ti větší se používají ke zmírnění svalového napětí a menší hadi vyvolávají jen příjemné pocity při tom, jak se plazí na lidském těle.

    Jen si to představte: ležíte tváří dolů na lehátku, silné ruce vám vtírají olej do zad, zatímco se několik hadů plazí podél vašeho těla... Co by mohlo být pohodlnější?!?!

  • Thajské fackování

    2182711:gallery:true:trueJde o skutečnou léčebnou proceduru, kterou nabízí salon v San Francisku.

     

    Ten se zaměřuje na partie v celém obličeji, maséři někdy neváhají trochu přitlačit. Intenzita ošetření je totiž důležitá. Podle masérů je metoda účinná hned na první pohled. Hodinové fackování vyjde zákazníka v přepočtu asi na sedm tisíc korun. 

     

    "Zpevňuje to tvář a zmenšuje vrásky. Váš obličej pak vypadá štíhlejší a póry jsou menší," prohlásil Mawin Chanalurdpattawee, spoluvlastník salonu.

    Stačí údajně jedna aplikace a zákazník odchází domů s novým obličejem. Aby rozdíl klient poznal, před a po ošetření ho ve studiu vyfotí. "Stačí pár facek a výsledek je vidět okamžitě," říká masérka.

  • Býčí sperma

    Maska z býčího spermatu je prý úplným balzámem pro vlasy, které jsou po ní jemné a krásné.
    Autor: shutterstock.com
    Zamražené býčí sperma prý dokáže divy. Alespoň to tvrdí v londýnském kadeřnickém salonu Hari’s. Za 1500 korun vám na vlasy aplikují proteiny nabitou masku z býčího spermatu plemene Aberdeen angus a z kořene katery – rostliny původem z Íránu. Po třičtvrtěhodinové proceduře bude prý vaše hříva nádherně jemná.
  • Koupel v polévce

    2182730:gallery:true:trueChcete rozproudit metabolismus, vyživit pokožku a ještě se dobře najíst? Pak se vydejte na jih od Tokia do městečka Hakone, kde se nacházejí lázně Junessun. V nich si můžete dopřát polévkovou koupel.

    Klient je usazen do vany, která má tvar polévkové mísy a je plná silného teplého vývaru s pepřem, česnekem a kolagenem. Během koupele můžete polévku samozřejmě i ochutnávat.

    Lázně nabízejí i veřejné bazénky ke koupání v termální vodě naplněné červeným vínem, kávou, saké či zeleným čajem.

Klíčová slova:  lázeňské procedury