Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

7 věcí, které nás o lásce naučil seriál Přátelé

  • ...
    25. října 2019 | 06:00

    Není člověka, který by tento legendární seriál z devadesátek neznal. Přestože od vysílání prvního dílu letos uběhlo pětadvacet let, stále se k seriálu vracíme. A to nejen kvůli nezapomenutelným scénkám nebo vtipným hláškám, ale také kvůli cenným životním lekcím.

     

    Ross, Rachel, Phoebe, Chandler, Monica a Joey. Tuto šestku netřeba představovat. Vedle toho, že nás tato parta nerozlučných kamarádů naučila něco o přátelství, dala nám i cenné rady v oblasti lásky. Jaké jsou?

  • I z nejlepšího přítele se může stát životní láska

    Přátelé
    Autor: profimedia.cz

    Pokud existuje jedna věc, kterou bychom se od dvojice "Mondler" (Monica a Chandler) mohli naučit, tak je to rozhodně ta, že být nejprve blízkými přáteli může být ve skutečnosti dobrý základ pro pevný a šťastný vztah. Znali své nedostatky i ty nejlepší vlastnosti a z přátelství se nakonec vyklubala životní láska. Tihle dva jsou rozhodně skvělým vzorem, že i mezi přáteli to může někdy pořádně zajiskřit!

  • Žárlivost a nedostatek komunikace mohou být smrtelnou kombinací

    Přátelé
    Autor: Warner Bros

    Vztah Rachel a Rosse měl mnoho vzestupů a pádů a často se dostal do fáze, kdy "měli pauzu". Mnohokrát příčinou byly žárlivost a chyba v komunikaci. Pokud vám něco na vašem příteli vadí nebo máte o něčem ve vašem vztahu pochybnosti, mluvte o tom. Neuzavírejte se do sebe, protože tak svého partnera od sebe můžete odehnat.

  • Než vstoupíte do vztahu, tak se ujistěte, že máte oba stejná očekávání

    Přátelé
    Autor: Warner Bros

    Přestože vztah Moniky a Richarda vypadal ze začátku nadějně, brzy se objevily rozdílné touhy. Richard byl o jednadvacet let starší, měl čerstvě po rozvodu, měl děti i vnoučata a po dalším rodinném životě zrovna netoužil. A to bylo právě to, po čem toužila Monica. I když později Richard souhlasil, že založí rodinu, Monica věděla, že to dělá jen kvůli tomu, aby zůstali spolu. I když se milovali, měli jiné názory na budoucnost, a to je nakonec rozdělilo. Ponaučení? Raději si hned na začátku vztahu ujasněte, po čem oba toužíte a jak si vztah představujete. 

  • Všechny překážky se dají překonat

    Přátelé
    Autor: Warner Bros

    Mikea a Phoebe dalo dohromady rande naslepo. I když je málokdy pravděpodobné, že se při takovém seznámení do toho druhého zblázníte, jim se to podařilo. Když ale Phoebe zjistila, že se Mike po náročném rozvodu nechce znovu oženit, zlomilo jí to srdce. Nakonec se rozešli, protože oba chtěli něco jiného. O Phoebe však stál ještě jeden muž, který si ji chtěl vzít. Po tomto zjištění se Mike rozhodl o svou lásku bojovat, a i když mu v cestě za Phoebe stálo mnoho překážek, nevzdal to a svou lásku nakonec získal zpět. Proto to ani vy, pokud o toho druhého opravdu stojíte, nikdy nevzdávejte.

  • Zákazy k ničemu nevedou

    Přátelé
    Autor: Warner Bros

    Vztah Emily a Rosse na tom byl tak dobře, že se brzy rozhodli vstoupit do manželství. Rossovi se však při svatebním slibu "povedlo" říct místo jména Emily jméno Rachel a problém byl na světě. Svatba sice nakonec proběhla, ale jejich vztah začal mít problémy. Ross ale nakonec Emily přesvědčil, aby to spolu zkusili, a ona souhlasila pod podmínkou, že Ross už nikdy Rachel neuvidí. I když nad tím přemýšlel, nakonec si uvědomil, že tohle udělat nemůže. Je pochopitelné, že Emily na něj byla naštvaná, ale nastolení nekompromisních požadavků místo rozumných hranic jejich manželství nakonec ukončilo.

  • Ukončení špatného vztahu, i když to znamená zrušení svatby, může být vysvobozením

    Přátelé
    Autor: Warner Bros

    Když Rachel nechala Barryho stát před oltářem, stálo ji to mnoho úsilí, ale cítila, že to tak musí udělat. Věděla totiž, že pokud s ním zůstane, bude nešťastná. Musela svůj život dát zase do pořádku a začít znovu, ale stálo jí to za to. Její příběh nás naučil tomu, že ukončení špatného vztahu, a to bez ohledu na to, jak vážný ten vztah je, může být někdy to nejlepší, co pro sebe můžeme udělat.

  • Nevzdávejte to se svou životní láskou

    Přátelé
    Autor: profimedia.cz

    Vztah Rosse a Rachel byl jako jízda na horské dráze. Byli přátelé, pak se do sebe zamilovali, několikrát se rozešli, dali se zase dohromady, měli spolu dítě. Během té doby se stýkali s jinými lidmi, dozrávali a nakonec zjistili, že k sobě stále něco cítí. Své lásce dali zase šanci a zůstali spolu. Každý vztah nemusí být pokaždé procházka růžovou zahradou. Ještě to ale neznamená, že nemusí mít šťastný konec.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.