Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

10 věcí, které nezávislé ženy nechtějí slyšet! Co nám vadí, když nám říkáte?

  • 14. dubna 2019 | 06:00

    Nezávislé ženy jsou často vnímány jako ženy, které nenávidí muže, jsou chladné a odstrašující. Je snadné nás nepochopit, ale pravdou je, že jsme „jen“ silné, spokojené samy se sebou a především soběstačné. Takže když nám někdo bude říkat nesmysly, nebudeme nejpříjemnější.

    Ovšem to neznamená, že nejsme soucitné a milující. Prostě jen máme přímější cestu z bodu A do bodu B, a to v diskusích i v životě. Abychom se vyhnuly studeným reakcím, zkuste příště, až s námi budete mluvit, neříkat kteroukoli z následujících frází.

     

  • Jdeš tam sama?!

    Autor: iStock

    Vyprávět někomu, že jsme šly samy bez partnera na večeři nebo do kina na film, evokuje reakci typu: Chudák, nikoho nemá, musela tam jít sama. Nebo: Chudák, asi má s tím svým problémy. K tomu se přidá ještě smutný a naprosto nechápavý pohled. Ne, není pro nás nic depresivního na tom, jít někam bez chlapa. Dokážeme si užít skvělý čas na vlastní pěst. A ve skutečnosti je to nejlepší způsob, jak dosáhnout  sebeuvědomění. Osobní aktivity bez partnera jsou něco, čeho by mohlo být víc. Jo, a mimochodem – vůbec to neznamená, že s mužem jindy nikam nevyrazíme!

     

  • Jedině s ním jsi celá!

    Autor: iStock

    Je nám to líto, ale tohle je opravdu hloupost! Že bez vhodného chlapa jsem jen půlka bytí? Tahle fráze zní sice romanticky, ale pokud o ní přemýšlíte o chlup víc, dost pokulhává. Tvrdit, že jiná osoba je zodpovědná za to, jak se cítíte jako celek, naznačuje, že nejste sama sebou a nestojíte pevně na nohou. Nezávislé ženy nejdřív milují samy sebe, teprve pak mohou milovat naplno někoho dalšího. To je taky důvod, proč nesetrváváme ve vztazích, které nefungují.

  • Proč jsi svobodná/sama?

    Autor: iStock

    Single nebo svobodná, to je fuk, jak tomu říkáte... Na tuhle slaboduchou otázku je jednoduchá odpověď. Protože chceme být. Jistě, máme spoustu možností, ale nechceme ztrácet čas nesmyslnými vztahy. Rády bychom se obklopovaly těmi nejchytřejšími muži, kteří jsou ve spoustě věcí lepší než my. Pokud nevěříme, že potenciální kandidát může přispět stejnými nebo lepšími vlastnostmi, raději s ním nebudeme.

  • Měl by platit on, protože je chlap...

    Autor: iStock

    Kdo by nestál o to, že za vás čas od času muž zaplatí? Ale jakmile se to stane očekáváním, pak je to dost problematické. My přece taky pracujeme a platíme účty. To, že máme vaginu, neznamená, že jsme slabší a hloupější, takže za nás všechno budou platit muži. Jednou zaplatí on, podruhé já.

  • Je to tvoje chyba

    Autor: iStock

    Ne, tvoje ztráta. Nejde o to, že bychom si připadaly tak nafoukané a sebevědomé, ale známe svou sebeúctu, své hodnoty a necítíme potřebu vzdělávat někoho jiného, pokud to on nevidí stejně.

  • Neměla bys… Nebo: Nemůžeš…

    Autor: iStock

    Počkat, kdo jste, že mi chcete už dopředu říkat, co bych měla dělat nebo co nemůžu dělat? Pokud sama nebudu vyhledávat aktivně váš názor, nechci, aby mi někdo říkal, co je pro mě dobré a co ne. Nezávislé ženy vědí, co chtějí, a nepotřebují, aby jim někdo říkal, co mají dělat. Známe ale rozdíl mezi tvrdohlavostí a asertivitou. Ceníme si jiných názorů a pohledů na věc a otevřeně vítáme myšlenky, které jsou odlišné. Ale pokud cítíme, že se jen někdo snaží mít nad námi kontrolu, nebude z toho nic.

  • Můžu s sebou vzít svého kamaráda a seznámit tě s ním?

    Autor: iStock

    Tak tohle mě otravovalo vždycky. Dost dlouho jsem byla bez partnera a mé zadané kamarádky pořád toužily hrát si na dohazovačky. Nesnášela jsem to tenkrát, nesnáším to i teď (i když už dávno nejsem sama). Nezávislé ženy nepotřebují někoho, kdo jim bude neustále někoho představovat a dávat ho s nimi dohromady. Když budou chtít, samy si někoho najdou.

  • Ty jsi tak úžasná… (a jakýkoli jiný kompliment)

    Autor: iStock

    Ne že by se kompliment někdy nehodil a nebyl příjemný, ale nezávislé ženy chtějí být hlavně respektovány, nikoli umisťovány na piedestal! Chceme, abyste uznávali naše kvality a talent, nepotřebujeme neustálé ujišťování o tom, že jsme krásné, úžasné a kdo ví co ještě.

  • Dovol mi, abych to pro tebe udělal

    Autor: iStock

    Tak samozřejmě záleží na tom co. Uznáváme, že máte víc síly, ale i my máme ruce a nohy. Když potřebujeme, požádáme vás, abyste nám pomohli. Nechceme krmit své ego, prostě jen netrvejte na tom, že budete všechno dělat za nás. Nebojte se nabídnout svou pomoc, ale fakt to neříkejte každých pět minut.

  • Potřebuješ ho/ji

    Autor: iStock

    Říkat, že někoho potřebujeme, je další nesmysl. Nezávislé ženy partnera chtějí, ale nepotřebují! Vztahy vnímáme jako plus, ne jako prostředek k nějakému finále. Vítáme spojení, které přidá hodnotu našim životům, ale nejsme na lovu kvůli zaplnění prázdnoty.

     

Autor: aši
Diskuse ke článku
.