Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

9 varovných signálů, které naznačují, že byste se s ním měla rozejít. Radši hned!

  • 24. března 2019 | 06:00

    Přemýšlíte o tom, zda ten, s nímž chodíte, je ten pravý? Pokud pochybujete nebo se objevují následující signály, pak to považujte za červené kontrolky, které by vás měly varovat. Odborníci nastiňují soubor mužských aktivit, které můžou vést k upřímné náklonnosti, ale zároveň můžou signalizovat, že ten, s nímž chodíte, není ten pravý a raději byste se s ním měla co nejrychleji rozejít. Co by vás mělo varovat?

    Pokud jde o výběr partnera, neměla byste být shovívavá. Jasně, nějakou tu maličkost odpustit můžete, ale některé věci se prostě nedají přehlížet. Které signály by vás měly varovat, že muž, s nímž chodíte, není ten pravý?

  • Myslí, že jste pár, po prvním rande a pořád o tom mluví

    Autor: iStock

    Výzkumy sice říkají, že téměř 40 procent mužů vyznává své partnerce lásku hned první měsíc, ale tyhle romantické impulzy ještě neznamenají, že jde o skutečně pevný vztah. Psychologové dospěli k závěru, že vyznání lásky by mělo přijít zhruba dva měsíce po prvním rande. Načasování se samozřejmě může lišit v závislosti na povaze obou lidí, nicméně pokud jdete na první rande a muž hned mluví o vážném vztahu a neustále o tom takhle mluví, pozor na něj.

  • Dává vám velmi brzo sladké přezdívky

    Autor: istock.com

    Jistě, je milé slyšet od svého partnera čas od času nějakou zdrobnělinu nebo sladkou přezdívku, ale to až tehdy, když spolu chodíte třeba dva roky. Studie naznačují, že to může vztah posílit. To se ale podle odborníků týká dlouhodobých vztahů. Pokud hned první den, co jdete na rande, slyšíte „broučku“, „zlatíčko“, „sladký hrášku“ a podobně, zpozorněte. Je možné, že tenhle potenciální partner používá takové oslovení, protože jste pouze jednou z jeho dlouhého seznamu dívek.

  • Chce se ihned setkat s vašimi rodiči a plánuje budoucnost

    Autor: iStock

    Většinou tohle dělají spíše ženy, které se snaží plánovat již na začátku velké životní události včetně společných dětí. Ale jsou tací i někteří muži. Jakmile takového potkáte a začne deklarovat svoje obří plány na vaši budoucnost, a jste spolu jen týden, zbystřete. Pokud navíc okamžitě touží poznat vaše rodiče, není to tak docela v pořádku a pravděpodobně se chce pokusit na ně zapůsobit.

  • Je připraven na společné bydlení

    Autor: iStock

    Je fajn, když s vámi chce bydlet – po nějaké delší době, kdy se poznáváte a oťukáváte. Ovšem pokud vám nabídne společné bydlení dva týdny po seznámení, zřejmě potřebuje někoho, kdo mu bude prát a vařit, případně platit nájem.

  • Je přehnaně žárlivý

    Autor: iStock

    Psychologové se domnívají, že vztahy, v nichž je nedůvěra, jsou taky více žárlivé. A takoví partneři nejsou dobří partneři. Pokud vám dělá partner hned na začátku chození šílené žárlivé scény a v podstatě bezdůvodně, raději ho nechte plavat. Časná žárlivost může signalizovat budoucí zneužívání z jeho strany. Základem kvalitního vztahu je důvěra založená na svobodě.

  • Chce být pořád s vámi a nutí vás, abyste se nestýkala s přáteli

    Autor: istock.com

    Na první pohled se to může jevit jako ideální stav: zamiloval se a chce být pořád ve vaší blízkosti. Ovšem na začátku vztahu by se nemělo nic přehánět, nemyslíte? Psychologové varují, že fakt, že s vámi chce neustále být, může vážně poškodit vývoj vztahu. Nejlepší je nespěchat na nic. A pokud vás navíc nutí, abyste kvůli němu zrušila schůzku s kamarádkou, příbuznými nebo nešla do posilovny, pak za to nestojí.

  • Neustále vám telefonuje a v nevhodnou dobu

    Autor: iStock

    Chlap, který to vede do krajností a ignoruje vaše osobní hranice, pravděpodobně takový bude pořád. Pokud vás neustále uhání a telefonuje vám, a dokonce v nevhodnou dobu, i když ví, že právě od deseti máte poradu, nebo vám zavolá po půlnoci, když už spíte, pak s ním nebude všechno v pořádku. Tenhle typ neúcty se bude časem zhoršovat a byly by mezi vámi kvůli tomu jen konflikty. Lepší utéct dříve nežli později.

  • Pozve vás na dlouhou dovolenou

    Autor: iStock

    Společné výlety jsou samozřejmě skvělou příležitostí, jak toho druhého poznat z jiného úhlu. Jen stěží může někde v divočině předstírat, že je někým, kým není. Jenže pozor, bez ohledu na to, jak romantické se vám to může zdát, je lepší nepřijmout pozvání na dalekou cestu do Číny po dvou týdnech randění. Za prvé ho fakt neznáte a za druhé by to mohlo být nebezpečné, na dobrodružné cesty potřebujete někoho, na koho se můžete spolehnout.

  • Hájí až moc vaše práva

    Autor: iStock

    Muži, kteří jsou galantní a chrání svou partnerku, jsou skutečné perly. Někdy by ale tohle úsilí mohlo překročit určité hranice normy. Jestli jste teprve na začátku chození a v kavárně je váš přítel přehnaně hrubý či vulgární k číšníkovi, který se k vám podle jeho názoru nechoval nejlépe (protože měl dojem, že cappuccino nemělo dost pěny...), jeho charakter asi nebude nic moc. Možná na vás chce zapůsobit a vypadat jako Superman – nebo je to signál, že je prostě buran, který se neumí chovat a bude se divně chovat vždycky.

Autor: aši
Diskuse ke článku
.