Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Největší zabijáci prvního rande? Tahle témata si raději odpusťte

  • 2. září 2018 | 06:00

    Je jedno, jestli vám je dvacet, třicet nebo padesát. Pokud se chystáte na první rande, měla byste vědět, že některé věci se prostě neříkají ani nedělají, jinak bude to rande zřejmě i poslední. Na co si dát tedy pozor?

  • Pozdní příchod

    Autor: iStock

     

    Jestli si říkáte, že když přijdete pozdě, budete pro něj vzácnější, jste na omylu. Dochvilnost není pouze výsadou králů. Přijít pozdě na úplně první schůzku vyvolá špatný dojem a zaručí, že druhá osoba bude naštvaná. I když se to bude snažit zakrýt, prostě bude. Pokud víte, že to nemůžete stihnout z nějakých závažných důvodů, pošlete aspoň SMS nebo zavolejte a omluvte se.

     

  • Mlčení, nebo naopak přílišné mluvení

    Autor: iStock

     

    Určitě nechcete strávit večer s někým, kdo vás nepustí ani ke slovu. Samozřejmě to platí i opačně, hodinové mlčení taky není zrovna výhra. Pokud víte, že jste ukecaní, držte svou vyřídilku na uzdě a nechte protějšek taky promluvit. Však to vydržíte, nebo ne?

  • Špatné způsoby u stolu

    Autor: iStock

     

    Pokud jdete na večeři, asi by bylo vhodné chovat se u ní aspoň trošku seriózně a podle etikety. Mlaskat, vylizovat talíře nebo krkat, to je jasná vstupenka do klubu osamělých. Kdo by chtěl vidět ještě někdy někoho, kdo se chová u stolu jako neandrtálec a po němž se celá restaurace pohoršeně dívá? 

     

  • Opilost a neznalost míry

    Autor: iStock

     

    Ať už jde o muže nebo ženy, na prvním rande opravdu není košer zpít se do němoty. Jedna sklenka, dvě a konec. Víte-li, že po třetí už zpíváte nebo tančíte po stole, po té druhé si už třetí neobjednávejte. Opilá a zvracející osoba nevypadá ani trochu hezky.

     

  • Neustálá kontrola telefonu

    Autor: iStock

     

    Jste na rande, nebo ne? Tak si ten telefon vypněte a neustále do něj nekoukejte. Je snad nutné sledovat, co nového přistálo na Facebooku, Instagramu nebo Twitteru? Je snad zapotřebí, abyste si četli pracovní e-maily? To snad může počkat do rána – nebo aspoň do vašeho návratu domů.

     

  • Sdělování intimních informací

    Autor: iStock

     

    Nikdo nechce na první schůzce slyšet, že jste byli na kolonoskopii nebo mamografu. Nebo nedej bože, že jste právě dostala menstruaci a bolí vás hrozně břicho. Tyhle opravdu velmi intimní věci si můžete sdělovat až po mnoha letech manželství.

  • Mluvení o expříteli a jeho přítelkyni

    Autor: iStock

     

    Jestli se vás nezeptá přímo, tak se vyvarujte vyprávění o vašich bývalých vztazích. Vypadalo by to, že jste se nad rozchod ještě nepovznesli a že ho nemáte vyřešený. Pokud se vás zeptá, odpovězte krátce a hezky, nepomlouvejte a zdvořile se pokuste změnit téma.

     

  • Vychloubání se a mluvení o sobě

    Autor: iStock

     

    Tak je samozřejmě jasné, že o sobě mluvit budete. Dokonce musíte. Nic se ale nemá přehánět. Jestli budete neustále vyprávět o tom, jak jste úspěšní, co všechno jste dokázali, že nemáte konkurenci a tak dále, ten druhý se zalekne, že pro vás nebude dost dobrý, a příště vás už nikam nepozve.

  • Mluvení o svých chybách

    Autor: iStock

     

    Jste snad blázen, abyste o sobě řekli i to, co považujete za slabosti? Jestli spolu nakonec budete chodit, však on to zjistí nebo mu to můžete říct. Ale na prvním rande se to nehodí, fakt ne. Proč říkat téměř neznámému člověku, že jste netrpěliví, že máte nízké sebevědomí nebo že v noci chrápete? Jeden vtípek na vaši povahovou vlastnost použít můžete, ale opatrně.

     

  • Mluvení o penězích

    Autor: iStock

     

    Přednášku na prvním rande o tom, kolik vyděláváte, že jste si koupili drahé auto nebo kolik jste zaplatili za nové lyžařské vybavení, tak tu taky vynechte. Chvástání obecně se nehodí. Jasně – pokud jste se právě vrátili z dovolené v Řecku, klidně to řekněte, ale už nemusíte dopodrobna vykládat, že jste měli nejdražší pokoj, letěli jste první třídou a na místě si půjčili jachtu. Zvláště když ten druhý nikdy nevystrčil paty z Čech, by to působilo poněkud trapně.

     

Autor: aši
Diskuse ke článku
.