Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

21 vět, které by žádná žena nad 50 let neměla nikdy vyslovit!

  • 5. srpna 2018 | 06:00

    Říká se, že s věkem přichází moudrost. No, ale ne vždy to znamená, že se tak po padesátce začneme chovat. Někdy totiž ženy v tomto věku pronášejí věty, které spíše vyvolají záchvaty smíchu nebo pláče. Nebo jsou trapné. Neříkáte je náhodou taky?

  • Slang se ke střednímu věku nehodí, tvrdí odborníci

    Autor: iStock

     Jak říká psycholožka a propagátorka etikety Karen Thomasová, někdy se starší lidé snaží používat příliš mnoho slangových výrazů, aby byli „in“ a zakryli skutečný věk. Jenže právě tím na sebe upoutají ještě větší pozornost. A nemusí jít jen o slangové výrazy, stačí, když ze sebe vypustí něco, o čem si myslí, že je vtipné nebo moudré, jenže není. Jaké věty by ženy po padesátce neměly nikdy vyslovit?

     

  • Počítačům prostě nerozumím

    Autor: iStock

     Jistě, jestli vám je přes padesát, pravděpodobně jste nevyrostli s počítačovou myší na psacím stole, ale to není žádná výmluva. Počítače prostě do vašeho života patří a budou ještě pár let patřit. Počítačová gramotnost je dnes nezbytná a je potřebné počítačům aspoň trochu rozumět pro případ, že byste musela hledat novou práci.

  • Když mně bylo jako tobě…

    Autor: iStock

    Obecně platí, že když věta začíná podobnou frází, končí tím, že se snažíte své kolegyni naznačit, jak by měla žít a jak se žilo tehdy. Asi by vás mělo zajímat, že jen málo lidí má opravdový zájem dozvědět se, jak to vypadalo před třiceti lety. Jestli toužíte vyprávět nějakou legrační anekdotu, kterou jste se naučila v dětství, raději ji spolkněte a nic neříkejte.

  • Nevypadám v tom tlustá?

    Autor: iStock

    Tahle otázka podle psycholožky Thomasové vyjadřuje nejistotu. V určitém věku byste ale měla už dobře své tělo znát, to znamená, že snad dobře víte, jestli máte nadváhu, nebo ne. Je to trapné klást tuhle otázku a očekávat, že vás budou ostatní ujišťovat, že v tom, co máte na sobě, nevypadáte tlustá ani náznakem.

  • Jsem už moc stará na to, aby…

    Autor: iStock

    Co to je za hloupou větu? Mně je přes padesát, a tohle tedy rozhodně odmítám vyslovovat. Jasně, uvědomuji si, že mi není dvacet, ale proč bych v padesáti nemohla zkusit to, co mí synové? Navíc tahle věta zcela jistě poukáže velmi zřetelně na to, že už fakt nejste nejmladší.

  • S ženami mého věku si nerozumím

    Autor: iStock

    Nemůžete najít společnou řeč s vrstevnicemi? Problém je zcela určitě ve vás, ne v nich. Je jistě fajn mít mezi přáteli i muže, ale mít jen mužské kamarády je poněkud nezralé. A ospravedlňovat to slovy, že nejste stejná jako ony, je prostě špatné.

  • Holka jako já…

    Autor: iStock

    No jo, občas jsem to už taky řekla. Ale jen kvůli tomu, že mi tak někdy s láskou říká můj muž. Když má dobrou náladu, sám sobě říká „mladej kluk“. Spousta lidí používá slovo „holka“ a myslí tím „ženu“. Ovšem pokud vám je přes 50, měla byste vědět, že vážně nejste žádná holčička, ale dospělá ženská, a tenhle titul byste měla nosit hrdě jako odznak.

  • Nemůžu uvěřit, že jste to udělal

    Autor: iStock

    A tak podobně. Že jste to udělal, že se to stalo, že k tomu došlo. Svět je stále se měnící místo a to, co bylo kdysi považováno za mimořádné v době, kdy jste byla dítě, je dnes už samozřejmostí. Pokud tedy nechcete vypadat neúnosně staromódně, vyvarujte se šokovaných vět či otázek podobného typu.

  • Můžeš mi půjčit?

    Autor: iStock

    Tedy, ve dvaceti nebo třiceti to ještě jde, ale když je vám přes padesát? Je nejvyšší čas začít žít podle svých možností! Potřebujete-li často nějakou půjčku, o kterou žádáte rodinu nebo přátele, je čas začít méně utrácet.

  • Ten zákusek si už nemůžu dovolit

    Autor: iStock

    A proč ne? Ty ultraslim džíny už asi stejně nikdy neobléknete, tak si přestaňte dávat nějaké zákazy týkající se jídla. Když vám je přes 50, je čas přestat moralizovat ohledně zákusků a dortů. Jen si je klidně čas od času dejte!

  • Opravdu bys měl (měla)

    Autor: iStock

    Jen to ne! Nikdo, ale vážně nikdo nechce nevyžádané rady, zvláště pak od padesátnic. To, že jste starší, neznamená, že jste nutně moudřejší. Jestli chcete zůstat přáteli, tak jim to neříkejte.

  • Dělali jsme „to“

    Autor: iStock

    Jaké "to"? Prosím vás, jste dospělá žena, ne studentka střední školy. Měla byste už být schopná vyslovit slova „sex“ nebo „milovat se“ či „souložit“ zcela bez studu.

  • Já těm dětem nerozumím

    Autor: iStock

    Nikdo to po vás taky nechce. Vždycky budou existovat rozdíly mezi vámi a mladší generací a není na vás, abyste to soudila. Všechno, co jste vy dělala jako teenager, taky starší lidi zneklidňovalo. Prostě to berte jako fakt.

  • Jsem ráda, že jsem nevyrůstala v tak hrozné době

    Autor: iStock

    Tahle doba je rozhodně jiná, rychlejší a možná i povrchnější. Ale to, že nevíte, co je to Twitter, nebo že neumíte používat každou novou technologii, která překračuje vaše chápání, neznamená, že technologie a tahle doba jsou špatné. Ve skutečnosti je přece úžasné, že máme prakticky nekonečné možnosti na dosah ruky.

  • Měli byste mě poslouchat

    Autor: iStock

    Vy jste šéf všech? Tuhle frázi nepoužívejte! To, že si myslíte, že máte na všechno odpověď, neznamená, že vaše rada platí pro každého, s kým se potkáte.

     

  • Jsem už stará dáma

    Autor: iStock

    Můžete být starší, ale váš věk vás nedefinuje. Zamyslete se nad všemi věcmi, které jste ve svém životě udělala – jste mnohem víc než váš věk!

     

  • A kdy ze mě uděláte babičku?

    Autor: iStock

    To, že jste vy měla děti, neznamená automaticky, že i vaše děti vás budou následovat. Není to jejich povinnost. Vzhledem k tomu, že zhruba 10 procent dnešních žen má potíže s otěhotněním, na tuhle otázku raději zapomeňte.

     

  • Nějak jsem přebrala

    Autor: iStock

    Jestli jste neměla svůj první drink v padesáti, pak neexistuje žádná reálná omluva pro to, že neznáte své limity. Ženy nad 50 budou vypadat opilé a s kocovinou vždycky trapně. Držte se při zemi a hlídejte se.

     

  • Ach, mé trávení…

    Autor: iStock

    Není důvod vykládat všem na potkání, že vaše trávení nefunguje tak jako ve dvaceti. Koho zajímá, že vás pálí žáha nebo jste nafouklá? Není to slušné ani vhodné. Raději místo toho mluvte o počasí.

     

  • Je tady opravdu takové horko, nebo mám návaly?

    Autor: Shutterstock.com

    Co tím chcete vlastně říct? Nemusí všichni vědět, že jste v menopauze, i když menopauza je naprosto přirozená věc.

  • To už v tomto životě nestihnu

    Autor: iStock

    Jistě, je vám padesát, ale konec světa to není. Mezi padesátkou a smrtí je ještě dost času na to, abyste vyzkoušela spoustu dalších věcí.

     

  • Jednou budeš taky stará

    Autor: iStock

    No není to překvapení? Jako by to ten druhý nevěděl. Není nutné to mladým lidem připomínat, a projevovat tak zřejmě svou žárlivost, že vy už mladá nejste.

Autor: aši
Diskuse ke článku
.