Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Vagína jako ze škatulky! Hitem jsou plastické operace

Víte, jak by měla správně vypadat vaše zdravá vagína?
27. září 2015 | 06:00

"Největší boom v plastické chirurgii zažívají úpravy vagíny," říká plastický chirurg Svatopluk Svoboda. Zatímco před pár lety se na tenhle zákrok objednalo pár žen ročně, loni už to bylo kolem sto čtyřiceti.

Proč si do choulostivých míst necháme řezat?

Důvody jsou někdy estetické, ale často praktické. Některé dámy si nechávají odstranit neestetické převisy malých pysků, které jim brání v nošení plavek, tang, znesnadňují návštěvu toalety, překážejí při sportu i při sexu.

Nezničí naopak takzvaná labioplastika citlivost v intimních partiích?

Právě naopak. Zákrok se provádí tak, aby se vůbec nedotkl poštěváčku, navíc estetická úprava místa, za něž se dřív žena styděla, může významně napravit její sebevědomí, a tak i navrátit radost z milostného života. Obzvlášť když právě přečnívající pysky zakrývaly i samotný klitoris. Troufám si říct, že až 80 % pacientek po zákroku hlásí výrazné zlepšení v sexuální oblasti.

Jak zákrok probíhá?

Velmi zjednodušeně řečeno operace probíhá tak, že se příslušná "kůžička" přehne, z její vnější strany se vyměří řez a po ubrání přebytku se zase ohne nazpět. Takže řez není zevnitř, ale zvenčí a jizva tak vznikne ve žlábku mezi malým a velkým pyskem, kde by neměla ničemu bránit ani překážet.

Video se připravuje ...
Důvody plastiky vagíny jsou někdy estetické, ale často praktické, říká doktor Svatopluk Svoboda. • VIDEO: Marie Dvořáková


Jak vypadá ideální vagína?

To je velmi individuální, ale mám katalog osmdesáti druhů „pivoněk“ (tak se vagíně říká v taoistické tradici), nejrůznějších tvarů a podob této intimní části ženského těla, ze kterého lze vybírat.

Nechat si upravit obličej je ještě pochopitelné, ale vagínu? Není to trochu moc?

Když se labioplastika začínala v našich zemích před lety provádět, většina veřejnosti kroutila hlavou nad tím, co si to ty ženské ještě nevymyslí. Není ovšem divu, protože o vrozených anomáliích, stejně jako o deformacích následkem nedbalého sešití nástřihu při porodu, se téměř nikde nepsalo ani nemluvilo. Stejně jako o stovkách žen, jimž tato nepříjemnost kazila radost ze života.

Je příjemné, že dnes se situace mění a žen, které se rozhodnou svůj problém řešit, přibývá. Labioplastika totiž opravdu není výmysl zpovykaných paniček, které nevědí co s penězi, ale operace ve většině případů nutná k tomu, aby se odstranilo nepohodlí a špatné pocity.