Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Seznamte se on-line

Pokud je to možné, můžete se domluvit se svým zaměstnavatelem a pracovat z domu.
28. ledna 2009 | 12:54

V kavárně, na zastávce, v zaměstnání... tam všude můžete najít toho pravého. Ale jestli v běhu všedních dnů svého prince ne a ne potkat, zkuste se ponořit do nekonečných možností internetového světa. I tam se dá najít velká láska, kamarád na popovídání nebo milenec.

"To bys nevěřila, kolik na internetu bloudí osamělých lidí," řekla mi kamarádka, když mi po záplavě historek, kterými se proplétala spousta mužských jmen, vysvětlovala, kde k těm chlapům přišla. Seznámení přes monitor počítače zdaleka není doménou pubertální mládeže. Kamarádce už také dávno není dvacet let a na vesnici, kde žije, je možnost seznámení omezená.

Mateřská neznamená, že se musíte zcela odříznout od firmy, kam se chcete vrátit.
Autor: scom

Proč přes internet?
Na jeden z nejnavštěvovanějších seznamovacích serverů Lidé.cz se každý den přihlásí neuvěřitelných čtyři sta tisíc lidí. Někteří si chtějí zkrátit dlouhou chvíli a jen tak si "popovídat", ale mnoho z nich přes obrazovku monitoru hledá vztah. Seznámení po internetu má své výhody. Odpadá při něm nervozita z osobního setkání. Než něco napíšete, máte čas na rozmyšlenou a slova na klávesnici se někdy skládají snadněji, než když musíte mluvit. Než se pustíte do oslovení, můžete si prohlédnout fotografie svého objektu a v klidu si rozmyslet, jestli stojí za to se vůbec namáhat. Psychologové ale varují, že tyto výhody znemožňují "chemické sympatie", které vám rozbuší srdce při setkání tváří v tvář.

Pracovala jsme doma, navíc na volné noze. Rodina mě měla k dispozici a mě bylo dobře na duši, že alespoň dílem přispívám do rodinného rozpočtu a držím se 'tak trochu v obraze'.
Autor: Gopas, PROFIMEDIA.CZ

Hledání
Na začátku je třeba si ujasnit, co od seznamovacího serveru vlastně očekáváte. Hledáte muže na celý život, chcete si jen zaflirtovat a dodat si sebevědomí, zkrátit dlouhou chvíli nebo toužíte po sexuálním pobavení? Podle toho zvolte, co na sebe prozradíte, jaké zveřejníte fotografie, na jaké vzkazy budete reagovat. "Než mi odpověděl člověk, který se mi líbil, vymazala jsem spoustu vzkazů, pak teprve začalo seznamovací dobrodružství," přiznává Věra. Nenechte se odradit tím, že ne každému, kdo je sympatický vám, se budete líbit. Stejně tak pokud vám někdo odpoví, neznamená to, že si bude psát jen s vámi a zahoří po vás touhou.

Řídit svůj účet můžete pohodlně z domova, jen si dejte pozor na rizika spojená s internetovým bankovnictvím.
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

Dopisování
Než začne vznikat zárodek vztahu, nezbude vám nic jiného než trpělivě procházet profily mužských protějšků, posílat vzkazy a pokusit se navázat rozhovor. Druhou možností je čekat, až někdo navrhne seznámení vám, a z možných nabídek si vybrat někoho, kdo vás zaujme. S někým si můžete psát dlouhodobě, u někoho vás jeho styl neosloví. To je nevýhoda internetové seznamky. Přes počítač prostě nedodáte hovoru lidský rozměr. Chybí gesta, úsměv, grimasy a jiné drobnosti, kterými na partnera působíte. Pokud se přes tuto bariéru dostanete a začnete si dopisovat, jste zas o krok blíž reálnému seznámení. Přesto příjemné písemné setkání na chatu neznamená, že vzájemné sympatie nezmizí při prvním setkání.

Oblíbené internetové seznamky

www.libimseti.cz - snad nejvyhledávanější seznamka, zvlášť mezi mladými, kde můžete podle fotografií, lokalit nebo věku vybírat z tisíců nabídek.

www.lide.cz - tady si můžete vytvořit svůj profil i s fotografiemi, najít partnera, spolužáky nebo chatovat.

www.seznamka.cz - najdete na ní kolem 20 000 nových inzerátů měsíčně.

Nevydařené rande
Věra žila sama už pár měsíců a rozhodla se, že je čas najít si nový vztah. Protože neměla dostatek příležitostí k seznámení, vsadila na internet. Několik týdnů si psala s Milanem, vyměnili si fotografie i mnoho e-mailů, ze kterých vzájemná sympatie jen sršela. Jejich vztah logicky doplynul do doby, kdy se dohodli na schůzce. "Byla jsem nervózní a natěšená. Objednala jsem se ke kadeřníkovi, oblékla nejhezčí oblečení, pečlivě se nalíčila a nervózní vyrazila na místo setkání. Do restaurace jsem přijela první a vyhlížela sympaťáka z fotografií. Když do dveří vstoupil zavalitý muž, který byl o hlavu menší než já, na sobě měl nemožný svetr s motivem jelena, nejraději bych se hanbou propadla do země. Byl to strašný pocit, jenže odejít už jsem nemohla. Dali jsme si spolu domluvenou večeři, ale bylo to utrpení. Jídlo jsem co nejrychleji zhltla a s výmluvou utekla domů," vypráví Věra.

Připili jsme si spolu.
Autor: ilustrační foto: SHUTTERSTOCK.COM

Na celý život
Ale stejně jako vztah, který se rozhořel na internetu, může vydržet maximálně pár měsíců, je čím dál víc dvojic, jež se našly ve virtuálním světě a jsou oním šťastným párem z pohádek, který spolu žije šťastně až do konce. Pokud se cítíte osamělá, za dlouhých zimních večerů se choulíte sama u televize a je vám smutno, můžete to změnit. Ten pravý se málokdy najde napoprvé, ale stojí za to vydat se ho hledat.

Jen nezávazně

Na internetu nemusíte hledat jen vážní známosti a lásku na celý život. Z názvu serveru www.eroticka-seznamka.cz vyplývá, že tady najdete spíš flirt a pobavení.

Autor: Marie Vinická
Další články z kategorie
 
Sports HD DV kamera Full HD 1080P
Kategorie Pobyty| Jídlo| Zboží
Celá Čr
1659 Kč
999 Kč
sleva
40%